Ontwikkeling Maintenance Valuepark officieel van start

Maandagochtend 20 juni 2016 gaf gedeputeerde Jo-Annes de Bat het officiële startsein voor de ontwikkeling van Maintenance Valuepark in Terneuzen. Hij deed dat met het onthullen van een bouwbord op de locatie waar Maintenance Valuepark gebouwd wordt.

“De ontwikkeling van het Maintance Valuepark is een traject van lange adem geweest’, aldus Dick Gilhuis, directeur van Valuepark Terneuzen, bij de start van de aanleg. “Maar de gemeenschappelijke inzet en overtuiging van de waarde van dit innovatieve project resulteerde uiteindelijk in de eerste getekende huurovereenkomsten met Trinseo en TMS. Ook met verschillende andere partijen zijn de onderhandelingen inmiddels in een ver gevorderd stadium.”

De bedrijven APF en Cordeel ontwikkelen in opdracht van Valuepark Terneuzen het industriepark. 
Valuepark Terneuzen heeft de opdracht voor de aanleg van de benodigde infrastructuur nu gegeven. Volgend jaar moeten de eerste werkplaatsen, kantoren, opslag- en laboratoriumruimtes gebruiksklaar zijn. De provincie Zeeland zegde voor de ontwikkeling van Maintenance Valuepark eerder al een bijdrage toe van 2,2 miljoen euro met name voor de aanleg van de openbare infrastructuur. 

De ontwikkeling van Maintenance Valuepark is een initiatief van Valuepark Terneuzen, een samenwerkingsverband tussen Dow Benelux en Zeeland Seaports. Het industriepark is bestemd voor onderhoudsbedrijven die gespecialiseerd zijn in onderhoud in de (proces)industrie. 
Naast onderhoudsbedrijven biedt het park onderkomen aan een kennis- en innovatiecentrum en ruimte voor de ontwikkeling van een leer-werkomgeving en overige ondersteunende diensten. 
Door deze unieke combinatie ontstaat straks een innovatief, ‘state-of-the-art’ bedrijvenpark dat de regio op de kaart zet als aantrekkelijk vestigingsgebied voor bestaande en nieuw te vestigen bedrijven in de (proces)industrie.

BizPress.nl