Online veiling concept groot succes

Amsterdam, 5 augustus 2010- Het online veiling concept blijkt een groot succes. In de maand juli heeft de website VakantieVeilingen.nl ruim 72.000 veilingen gerealiseerd. Online veilingsites floreren en de  economische crisis levert daar ook een ‘positieve’ bijdrage aan. Dit blijkt uit een poll gehouden onder de nieuwsbrief abonnees van VakantieVeilingen.nl.

Maar liefst 55% van de respondenten gaf aan door de crisis een kleiner budget te hebben voor uitjes. Dat neemt niet weg dat er nog steeds grote behoefte is aan vakanties, weekendjes weg, hotelovernachtingen en dagjes uit. De trips worden zelfs frequenter gepland maar zijn wel korter en dichter bij huis. VakantieVeilingen.nl speelt hier al jaren op in door de consument te laten bieden vanaf E 1 euro, voor uiteenlopende recreatieve mogelijkheden. 

Creatieve manier 
Niet alleen economisch mindere tijden zorgen voor een toename in het aantal veilingen op VakantieVeilingen.nl. Uit de poll blijkt namelijk dat 53,6 % van de respondenten het bieden op een arrangement niet alleen een voordelig alternatief vindt, maar het ook ziet als een extra leuke en creatieve manier om een uitje te boeken. 

Marcel Beemsterboer, commercieel directeur VakantieVeilingen.nl: ‘De consument heeft door de economische crisis minder geld te besteden aan vakanties, weekendjes weg en dagjes uit, maar dat houdt hem niet tegen om nog steeds dezelfde leuke dingen te doen. Er wordt alleen op een creatievere manier gezocht naar de beste deals. VakantieVeilingen.nl is een prijsbewust, entertaining alternatief voor het boeken van uitjes en vakanties. We kunnen door onze cijfers met recht concluderen dat de consument zich een vakantie of leuk dagje uit niet door de neus laat boren!’

Ryan Dingjan, woordvoerster Preston Palace Hotel: ‘ Ook voor hotels is VakantieVeilingen.nl een slimme, snelle en betrouwbare manier om restcapaciteit te vullen. Naast Preston Palace Hotel doen we ook met onze andere Van der Most bedrijven zoals Vakantiepark Pipodorp, De Koperen Hoogte en Wunderland Kalkar, al geruime tijd en naar alle tevredenheid, zaken met VakantieVeilingen.nl. Zelfs in deze economische crisis zitten wij zo goed als vol, mede dankzij het online veiling concept. ‘

VakantieVeilingen.nl
VakantieVeilingen.nl is de marktleider op  het gebied van online veilen van vakanties, hotelkamers, bungalows, welness en dag/ avondjes uit. VakantieVeilingen.nl is een uniek platform waarop dagelijks vakanties en vrijetijdsarrangementen live online geveild worden. Elke veiling begint op E 1,- en het minimale bod is nooit hoger dan E 1,-. Bieden kost niets, alleen het hoogste eindbod wordt betaald. De looptijd van elke veiling is van tevoren bekend en het verloop kan rechtstreeks worden gevolgd aan de hand van een teruglopende klok op de site. 

VakantieVeilingen.nl is onderdeel van Emesa B.V. dat ook reiswebsites zoals ActievandeDag.nl en  InpakkenenWegwezen.nl publiceert.

BizPress.nl