Online seniorencommunity verdubbelt in half jaar tijd

Vrienden maken
Goedenwel is eind 2008 opgericht. Er bleek een grote behoefte te bestaan aan een platform waar 55plussers elkaar kunnen ontmoeten. “Voor jongeren is dit een tweede natuur, zij spenderen uren per dag op online sociale netwerken. Wij gunden ook de senioren dit plezier. Het draait om contact maken in een omgeving waar men zich vrij voelt. Gelukkig hadden we dat snel door en wisten we dat we een community site moesten ontwikkelen waar de leden zelf hun invulling aan konden geven. Uit de cijfers en de reacties die we krijgen uit de community kunnen wij maar een ding opmaken: op Goedenwel draait het om vrienden maken en daarmee contact onderhouden op alle mogelijke manieren. Na het uitwisselen van privé berichten op Goedenwel volgen telefoongesprekken en worden ontmoetingen gepland. In oktober gaan meer dan 1.000 Goedenwel leden samen op stap!” aldus formule manager Dana Mons.

Goedenwel
Goedenwel is een initiatief van verzekeraar Achmea en komt voort uit de ambitie om de 55 plus doelgroep in het algemeen, en haar klanten in het bijzonder tegemoet te komen in de derde levensfase. De vragen die deze nieuwe fase met zich meebrengt (pensioen, verwezenlijking van dromen, hoe nu verder?) beantwoordt Goedenwel via het expertpanel, artikelen, maar ook via de leden zelf. Achmea biedt via Goedenwel leden sociale mobiliteit, doordat zij op Goedenwel veel mensen met dezelfde interesses ontmoeten en nieuwe vrienden kunnen maken. Goedenwel wordt meer dan 220.000 keer per maand geraadpleegd en heeft meer dan 25.000 leden.

Andere initiatieven
Goedenwel is een initiatief van Achmea Innovation Capital BV (100%-deelneming van Achmea). Achmea Innovation Capital B.V. heeft tevens belangen in myler.nl, mijnerfenisgoedgeregeld.nl, pensioenkoers.nl en pincagro.nl.

BizPress.nl