Noedel reisboekjes: Landenboekjes voor peuters en kleuters

Een geheel nieuw concept binnen de kinderboekenbranche
Noedel reisboekjes is een nieuwe serie kinderboeken waarin Noedel, samen met zijn knuffel Bop, spannende avonturen beleeft in andere landen.
De boeken zijn bedoeld om peuters en kleuters op een speelse manier kennis te laten maken met andere landen en het concept reizen. 
Vanaf 1 augustus 2010 zijn de eerste twee edities van de serie Noedel reisboekjes verkrijgbaar.

De eerste boeken die uitkomen zijn ‘Noedel in Italië’ en ‘Noedel in Frankrijk’. In oktober staat de wintersporteditie gepland: ‘Noedel in Oostenrijk’. 
In 2011 zal de serie aanzienlijk worden uitgebreid.

Avontuurlijk en educatief
Naast de spannende avonturen die Noedel en Bop beleven is er ook aandacht voor het educatieve aspect. Spelenderwijs leren de kinderen een aantal woordjes en tellen in andere taal, de kleuren van de vlag herkennen en is er aandacht voor de specifieke kenmerken van het land.

De auteur en tevens illustrator van deze boeken Marsha Vis, is zelf erg reislustig en kwam op het idee van de boekjes nadat ze concludeerde dat deze nog niet in de boekhandel lagen. ‘Mijn grote passie is reizen en dit enthousiasme wilde ik graag overbrengen op mijn neefje Jayden van vier. In de boekhandel kon ik echter geen kleuter ‘ en peuterboeken vinden over andere landen en culturen, dus ben ik ze zelf maar gaan schrijven!’ aldus de auteur. 
De hardcover boekjes, uitgevoerd in full colour zijn vanaf 1 augustus 2010 te bestellen op de website www.noedelreisboekjes.nl 

Noedel steunt KiKa
Niet alleen beoogt de auteur met deze serie het wereldbeeld van kinderen te vergroten, ook draagt deze serie bij aan het welzijn van kinderen die het minder getroffen hebben. Van elk verkocht Noedel reisboekje wordt 10% van de winst overgemaakt naar KiKa (Kinderen kankervrij), een organisatie die zich inzet voor betere behandelingen van verschillende vormen van kinderkanker.

BizPress.nl