Nieuwe directieleden VNO-NCW en MKB-Nederland

VNO-NCW en MKB-Nederland hebben vandaag drie nieuwe directieleden benoemd. Harry van de Kraats wordt met ingang van 1 augustus directeur sociale zaken, Guusje Dolsma plaatsvervangend directeur sociale zaken en Jeroen Lammers directeur economische zaken. De benoemingen zijn de laatste stap in de vernieuwing van de directie van de ondernemersorganisaties. Vorige maand volgde Cees Oudshoorn Niek Jan van Kesteren al op als algemeen directeur.

De benoeming van drie nieuwe directieleden volgt op een structuurwijziging in het beleidsbureau van VNO-NCW en MKB-Nederland, dat tot voor kort onder leiding stond van Cees Oudshoorn. Met ingang van 1 augustus vallen de zes bestaande beleidsteams onder twee afzonderlijke, maar nauw met elkaar samenwerkende beleidsdirecties: sociale zaken en economische zaken.

Harry van de Kraats (50), sinds 2013 algemeen directeur van de Algemene Werkgevers Vereniging Nederland (AWVN), wordt voor twee dagen per week directeur sociale zaken bij VNO-NCW en MKB-Nederland. Hij blijft voor drie dagen per week in zijn huidige rol werkzaam bij de AWVN, die in hetzelfde pand is gevestigd als de ondernemersorganisaties. De beleidsafdelingen van de drie verenigingen gaan nauw met elkaar samenwerken.

Guusje Dolsma (50) wordt plaatsvervangend directeur sociale zaken. Dolsma werkt sinds 2002 in de Malietoren en heeft sindsdien verschillende functies bekleed binnen de beleidsafdeling sociale zaken. Sinds 2011 is zij manager van het beleidsteam algemeen economische beleid.

Jeroen Lammers (40) gaat met ingang van 1 augustus aan de slag als directeur economische zaken. Lammers is sinds 2003 werkzaam bij VNO-NCW; eerst als beleidsadviseur fiscale zaken, sinds 2011 als manager van het beleidsteam fiscaliteit, ondernemingsrecht en corporate governance van VNO-NCW en MKB-Nederland.

De directie van VNO-NCW en MKB-Nederland bestaat verder uit Leendert-Jan Visser, directeur van MKB-Nederland en directeur verenigingszaken, en Sigrid Verweij, directeur communicatie en MVO.

BizPress.nl