Nederlanders volgend jaar weer meer op vakantie

We verwachten met z’n allen komend jaar weer vaker op vakantie te gaan, maar dat niet alleen: we gaan ook meer uitgeven aan de vakantie. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Store Support (www.storesupport.nl) Ruim 1000 respondenten werden, door middel van een online enqu(ee)te, gevraagd naar de vakantieplannen voor komend seizoen. 

De zomer is voorbij en de vakantie zit er weer op voor de meeste mensen, dus wordt het tijd om vooruit te kijken naar een nieuw seizoen. Het onderzoek betreft niet alleen de zomervakantie, maar ook de zogenaamde korte vakanties, zoals stedentrips, weekendjes weg en wintersport. 

Internet is verreweg het belangrijkste medium als het gaat om vakanties. Online oriënteren, informatie verzamelen en boeken is voor 70% van de Nederlandse bevolking heel gewoon. Opvallend hierbij is dat ervaringen en beoordelingen van anderen erg belangrijk zijn. Het reisbureau verliest echter steeds meer terrein. Bijna de helft van de respondenten weet niet wat de voordelen zijn van een reisbureau en voor slechts 6% is informatie die verkregen is in een reisbureau de belangrijkste bron bij het maken van een keuze voor de vakantie.

In het onderzoek, dat representatief is voor de volwassen Nederlandse bevolking, zijn deze en meer vooruitzichten in kaart gebracht met als doel marktspelers, geïnteresseerden en belanghebbenden diepgaand inzicht te verschaffen in de reisbehoefte van Nederlandse consumenten. De dienstverlening kan zo verder geoptimaliseerd worden, waardoor de vakantie voor iedereen nog leuker wordt. 

Voor meer informatie kan gratis een samenvatting van het rapport worden gedownload op de website van Store Support, www.storesupport.nl. Ook kan het volledige rapport daar worden besteld. 

Store Support is specialist als het gaat om mystery shopping, klanttevredenheidsonderzoek en ander marktonderzoek. Bovendien heeft Store Support veel ervaring in de reisbranche op elk van deze gebieden.

 

BizPress.nl