Nederland heeft eindelijk een brouwacademie


Vanaf vandaag kunnen professionele en commerciële bierbrouwers in Nederland terecht voor bierbrouw modules op HBO- en WO-niveau. In omringende landen zoals in België en Duitsland bestaan er al lange tijd brouwopleidingen van naam en faam. In Nederland waar inmiddels circa 350 bierbrouwers eigen brouwketels hebben, was het tot vandaag niet mogelijk om op hoger niveau brouweducatie te volgen.

Nederlands bekende bierexpert en brouwtechnoloog Fiona de Lange die zelf in België en de VS vier biertitels behaalde lanceert de Enjoying Beer Academy. De Lange: “Om te voorkomen dat Nederland als brouwland achterop gaat lopen op het gebied van kwaliteit, moest er iets gebeuren. Ik sprak de laatste maanden veel brouwers die aangaven dat er steeds op kwaliteit wordt gehamerd maar dat een fatsoenlijke brouwacademy gek genoeg in Nederland ontbreekt. Ook voor de Nederlandse hobbybrouwer, een grote motor achter de groei van brouwerijen in Nederland is er nu een eendaagse brouwdag te volgen. Samen met Brew Monkey en bierbrouwwinkel.nl van eigenaar Sander de Jong en Brouwerij Van de Oirsprong in Oirschot is een dagvullend programma ontwikkeld.”

Opleidingsprogramma
Enjoying Beer Academy biedt om te beginnen educatieprogramma’s op het gebied van off-flavours, smaakafwijkingen in bier en de basis brouwprincipes van 12 veel gebrouwen bierstijlen. In het najaar zal in samenwerking met één en mogelijk zelfs meerdere HBO- en universiteiten basis brouw- en masterprogramma’s voor bierbrouwers worden aangeboden. Meer informatie over het opleidingsaanbod is te vinden op https://enjoyingbeer.nl/

BizPress.nl