Nachtelijke sponsorloop van Rotterdam naar Den Haag

Nachtelijke sponsorloop van Rotterdam naar Den Haag
999 wandelaars lopen voor slachtoffers van seksueel geweld in Congo

In de nacht van 25 op 26 september organiseert Stichting Vluchteling de eerste Nacht van de Vluchteling. 999 Wandelaars vertrekken om middernacht uit hartje Rotterdam voor de NIGHTWALK van 40 kilometer naar Den Haag. Hiermee vragen zij aandacht voor de duizenden slachtoffers van seksueel geweld in Congo. Bovendien zamelen de deelnemers geld in voor noodhulpprojecten.

Via www.nachtvandevluchteling.nl kunnen deelnemers zich aanmelden voor de loop, of een andere deelnemer sponsoren. Deelname kan individueel of met een team.

Nachtprogramma
De NIGHTWALK start op zaterdag 25 september 2010 om 24:00 uur bij de Cruise Terminal Rotterdam. Vanaf de Erasmusbrug voert de wandeltocht via Schiedam, Delft, Rijswijk en Scheveningen naar eindpunt Den Haag. Op zondagochtend 26 september worden de deelnemers in Den Haag bij het Centraal Station verwelkomd. Naast de 999 deelnemers sluiten muzikanten, (ex)politici, sporters en andere betrokkenen zich aan bij de NIGHTWALK. Onderweg verzorgen zij langs de route een inhoudelijk nachtprogramma.

Seksueel geweld Congo
In Congo woedt een vuile oorlog. Vrouwen en meisjes zijn op grote schaal slachtoffer van seksueel geweld. Verkrachting en verminking worden gebruikt als oorlogswapen: met het seksueel geweld wordt het leven van de vrouwen en de gemeenschap waarin zij leven volledig ontwricht. Stichting Vluchteling zet zich in voor deze vrouwen door hen medische en psychosociale hulp te bieden. Meer informatie over het werk van Stichting Vluchteling op: www.nachtvandevluchteling.nl 

Organisatie
De NIGHTWALK is een initiatief van Stichting Vluchteling. De organisatie van de wandeltocht is in handen van het campagnebureau BKB.

Aanmelden en doneren kan via de website: www.nachtvandevluchteling.nl.

BizPress.nl