Mopinion introduceert innovatieve machine learning technologie voor geavanceerde feedback-categorisatie


Mopinion heeft zojuist een nieuwe machine learning-technology uitgebracht binnen zijn platform voor digitale feedback-analyse: automatische feedback-categorisatie. Deze technologie maakt gebruik van Supervised Machine Learning (ML) – technieken die de analyse van kwalitatieve feedback gegevens – door middel van labelling en categorisering – een veel vloeiender en systematischer proces maken.

Deze nieuwe technologie neemt historische gegevens – wat in dit geval elke labelling of categorisering is die de gebruiker eerder in de software heeft ingevoerd – en voorspelt hoe de feedback op basis van die gegevens moet worden gecategoriseerd. Als de gebruiker bijvoorbeeld eerder meerdere feedback-items heeft gemarkeerd over ‘facturering’ of problemen met online betalingen, zoekt de technologie naar opmerkingen die onder dat onderwerp vallen en worden deze automatisch gecategoriseerd. De algoritmen kijken naar verschillende variaties en combinaties van de formuleringen en andere bekende gegevens, zoals antwoordopties in het feedback-onderzoek en de URL’s waar de feedback op werd verzameld.

Continu lerende
Als de feedback onjuist is gecategoriseerd, past de gebruiker het label eenvoudig handmatig aan. Naarmate deze nieuwe gegevens beschikbaar komen, leert het systeem van deze wijzigingen en gebruikt het de informatie voor toekomstige (automatische) indelingen. Deze zelflerende algoritmen van Machine Learning maken het mogelijk om het categorisatieproces verder te vereenvoudigen, zodat er weinig inspanning van gebruiker is vereist.

‘Door technieken voor het leren van machines toe te passen, verwijderen we in feite de last voor gebruikers van het moeten filteren door hoge volumes feedback en monotone labels van individuele feedback-items. Dit maakt het categorisatieproces niet alleen moeiteloos, maar vermindert ook de werklast en verhoogt de efficiëntie’, zegt Kees Wolters, mede-oprichter en managing partner van Mopinion.

De automatische feedback-categorisering-technologie is de eerste van een aantal nieuwe, ingebouwde technologieën die door Mopinion worden geïntroduceerd en die de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie en machine learning zullen demonstreren. In feite is deze nieuwe technologie de voorloper van een ‘onbewaakte’ machine learning-technologie die later dit jaar zal worden geïntroduceerd. Dat wil zeggen, technologie die leert van gegevens die nog niet zijn gelabeld of gecategoriseerd.

Over Mopinion
Mopinion is een snelgroeiende aanbieder van Software-as-a-Service (SaaS) en marktleider op het gebied van de analyse van feedback afkomstig van digitale kanalen zoals websites en mobiele apps. Deze alles-in-één-oplossing zet de feedback om naar bruikbare informatie waarmee je als marketeer meer inzicht hebt in de stem van de klant. Mopinion werkt samen met diverse vooruitstrevende digitale teams zoals TomTom, Interpolis, TUI, Ahold, Kia en Decathlon.

Het bericht Mopinion introduceert innovatieve machine learning technologie voor geavanceerde feedback-categorisatie verscheen eerst op Persberichten.biz.

BizPress.nl