Molenprijs is unieke steun voor Nederlandse molens

Met de BankGiro Loterij Molenprijs 2016 vragen vereniging De Hollandsche Molen en de BankGiro Loterij aandacht voor de Nederlandse molens. De Molenprijs is een publieksprijs die jaarlijks wordt toegekend aan een molen met een restauratieplan of een op verbetering gericht project, zoals een educatief centrum. Hiermee biedt de Molenprijs een unieke kans voor Nederlandse molens, die voor dergelijke projecten moeilijk financiële ondersteuning kunnen vinden. Dit jaar zijn vier molenprojecten genomineerd. De molen met de meeste publieksstemmen wint een bedrag van 50.000 euro. Het publiek kan van 3 september tot 3 oktober stemmen op het favoriete project.

Over de genomineerden
– Korenmolen De Zwaluw in Hasselt (Overijssel) strijdt voor restauratie van de wieken, zodat de molen weer optimaal kan draaien en malen.
– Papierfabriek De Middelste Molen in Loenen (Gelderland) strijdt voor een nieuw bezoekerscentrum, waar nog meer mensen het productieproces van ambachtelijk papier kunnen zien.
– Molen De Goede Hoop in Mijnsheerenland (Zuid-Holland) strijdt voor nieuwe wieken en een betere toegankelijkheid van de molen voor publiek.
– Molen De Korenbloem in Ulvenhout (Noord-Brabant) strijdt voor het terugbrengen van de molen in zijn oude glorie, zodat het authentieke maalproces weer zichtbaar wordt.

Stemmen
Via www.molenprijs.nl kan iedereen (vanaf 18 jaar) van 3 september, 10.00 uur tot 3 oktober, 12.00 uur ‘s middags stemmen. De molen met de meeste stemmen wint. De drie overige projecten krijgen het aantal verzamelde stemmen per project in euro’s uitgekeerd. Onder de stemmers wordt een geheel verzorgd molenweekend verloot. Over de BankGiro Loterij Molenprijs De BankGiro Loterij Molenprijs is een jaarlijkse publieksprijs, ingesteld door vereniging De Hollandsche Molen in samenwerking met de BankGiro Loterij. Met de prijs willen beide organisaties laten zien dat molens een onmisbaar en belangrijk onderdeel zijn van het Nederlands cultureel erfgoed. De prijs stelt een molen in staat een langgekoesterde wens in vervulling te laten gaan.

BizPress.nl