Merel Poppeliers winnares tweede editie Young Lady Business Academy


Merel Poppeliers (17) uit Baarn is de winnares van de tweede editie van de Young Lady Business Academy van Elske Doets, zakenvrouw van het jaar 2017.  De jonge onderneemster mag daardoor mee met Doets op zakenreis in de Verenigde Staten of Canada.

De Young Lady Business Academy is een initiatief van Elske Doets, Zakenvrouw van het Jaar 2017. Zij wil hiermee bereiken dat jonge vrouwen met potentie zich meer in het zakenleven mengen. Met een vijfdaagse stoomcursus zakendoen helpt ze vrouwen op weg naar een succesvolle toekomst in de zakenwereld.

De winnares is in hart en nieren een onderneemster. Voor haar staan de letters CEO voor Creatief Energiek Ondernemen. Ze heeft naast haar opleiding Communicatie aan de Hoge School in Ede al een eigen ontbijtservice.

Poppeliers werd op de voet gevolgd door Marlieke van Schalkwijk uit IJsselstein die met haar hidden talent programma de verborgen talenten van asielzoekers wil aanboren. Als derde eindigde Shannen van der Grinten uit Eindhoven, die zich in een rol ziet als intermediair die van start ups, scale ups maakt doordat ze het ‘idee’ van de vaak technisch ingestelde start ups kan vertalen in een financierbaar ‘verhaal’.

Neelie Kroes

In totaal deden er deze tweede editie van de Young Lady Business Academy 26 getalenteerde jonge vrouwen mee. Zij ondergingen de afgelopen vijf dagen een intensief programma, waarbij ze kennismaakten met de meest uiteenlopende facetten van het ondernemerschap. Dit keer kregen de deelneemsters inspirerende masterclasses van onder meer voormalig Euro-commissaris Neelie Kroes en oud-minister Annemarie Jorritsma.

Elske Doets kijkt tevreden terug op deze tweede editie van haar academy: ,,Ook dit keer was het niet gemakkelijk om uit de groep getalenteerde, onafhankelijk denkende, jonge vrouwen een winnares te kiezen. We beoordeelden de kandidates op authenticiteit en op potentie. De keuze viel uiteindelijk op Merel omdat de jury het idee heeft dat zij met de internationale zakenreis een extra duwjte krijgt. Merel is een veelbelovend zakenvrouw die ons helemaal heeft ingepakt.”

Doets over haar beweegredenen: ,,Ik proef vaak te weinig durf bij jonge, talentvolle meiden om vol voor een droom te gaan. Veelal geven jonge vrouwen onder druk van hun omgeving hun droom op. De Young Lady Business Academy is bedoeld om deze doelgroep te prikkelen geen concessies te doen.”

www.elskedoets.nl/ladybusinessacademy.

Einde Persbericht

Foto bijschriften

Foto 1:

Merel Poppeliers, winnares van de tweede editie van de Young Lady Business Academy met Zakenvrouw van het Jaar Elske Doets.

Foto 2:

Van links naar rechts: Shannen van der Grinten, Marlike van Schalkwijk, winnares Merel Poppeliers en Zakenvrouw van het Jaar Elske Doets

Foto 3:

Alle deelnemers van de tweede editie van de Young Lady Business Academy bijeen. 

Foto’s vrij van rechten te gebruiken

 

BizPress.nl