MBO College Airport en KLM openen grootste luchthavenleeromgeving


MBO College Airport en KLM openen samen de modernste en grootste luchthavenleeromgeving in een schoolgebouw. De multifunctionele ruimte heeft drie mock-ups: twee economy classes (86 en 72 stoelen) en één business class (15 stoelen), een grote passageruimte en gate. In de school is een open werkvloer gecreëerd met onder andere de romp, cabine en interieur van de Boeing 747 –  400, gedoneerd door KLM. 

Philip Mol, Voorzitter MBO College Airport & MBO College Amstelland:
 
“Wij als toonaangevende vakschool voor de luchtvaart en luchthavens hebben bestaansrecht als we blijven investeren in de meest moderne leer- en werkomgevingen. Daarmee zijn wij in staat om bedrijven als KLM vakkundige arbeidskrachten op te leiden mét luchtvaartmentaliteit.”

Ton Dortmans,  Executive Vice President KLM Engineering & Maintenance:

“KLM is zeer verheugd betrokken te zijn bij de samenwerking met MBO College Airport. Uniek omdat er vanuit deze school een doorstroom naar KLM is van goed gekwalificeerd personeel. Binnen KLM zijn we voortdurend op zoek naar goed geschoolde vakmensen. Met het doneren van een deel van KLM Boeing 747 proberen we de passie voor de luchtvaart over te brengen.”

Trainen en examineren in een eigen luchthavenomgeving
MBO College Airport (marktleider in het opleiden van stewards en stewardessen) heeft de excellente leeromgeving gecreëerd voor het opleiden van stewards en stewardessen, voor zowel cabine- als grondactiviteiten. De studenten worden er getraind en geëxamineerd.

Studenten, docenten en KLM medewerkers denken en bouwen mee
Studenten van de opleiding Vliegtuigtechniek, docenten en medewerkers van KLM werkten 10 weken samen in Teruel (Spanje) om de Boeing 747 te demonteren. Met de kennis en ervaring van praktijkdocenten is het ontwerp van de leeromgeving in school gemaakt. De bouw duurde drie maanden. De ruimte wordt mede beheerd en gebruikt door studenten van de opleidingen Vliegtuigtechniek, Facilitaire Dienstverlening Luchthaven en Luchthavenbeveiliging.

Over MBO College Airport

• MBO College Airport is onderdeel van het ROC van Amsterdam en marktleider in het opleiden van stewards en stewardessen.
• De school biedt 27 opleidingen aan onder één dak en is daarmee de grootste school voor beroepen in de luchtvaart en luchthavens. Behalve opleidingen in de luchtvaartdienstverlening biedt de school opleidingen aan in Vliegtuigtechniek, Luchthaven Facilitair, Luchthaven logistiek, luchthavenbeveiliging en Travel & Hospitality aan. Het niveau is van entree tot en met niveau 4. De school heeft ruim 3000 studenten en ca. 300 medewerkers.
• MBO College Airport (sinds 1995 gevestigd in Hoofddorp) streeft er naar de toonaangevende vakschool te zijn voor beroepen in de luchtvaart en op luchthavens.
• De opleiding Luchtvaartdienstverlening is een niveau 4 opleiding. Zowel in BOL als BBL variant met een duur van 1 tot 3 jaar.
• De opleiding Luchtvaartdienstverlening heeft op dit moment een team van ruim 80 medewerkers en ca. 960 studenten.
• De opleiding Luchtvaartdienstverlening is gericht op het verlenen van excellente services, zowel in de lucht als op de grond.
• De afgelopen 5 jaar heeft de opleiding gemiddeld 270 studenten per jaar gediplomeerd.
• Het percentage geslaagde studenten bij de opleiding LDV is 79%. Dit is hoger dan het gemiddelde van 72% (bron: S-BB: Studie in Cijfers).
• De opleiding heeft unieke partnerships met  o.a. KLM, TUIfly, Transavia, Swissport, Aviapartner, Axxicom, Railrest en diverse binnen- en buitenlandse hotels.
 
 
 
 

BizPress.nl