Máxima’s jurk wordt blauw met Prinsjesdag


Oranje? Geel? Grijs? Nee, blauw! Nederland denkt massaal dat onze koningin op Prinsjesdag in het blauw gekleed gaat. Op een tweede plek staat de kleur rood, gevolgd door groen, wat de lievelingskleur is van koningin Máxima. De derde dinsdag van september nadert met rasse schreden en zoals vanouds speculeert iedereen weer volop over de jurken, de hoedjes en accessoires die op deze dag gedragen worden. Genoeg aanleiding voor HR-dienstverlener Raet om de Nederlandse bevolking eens aan de tand te voelen over Prinsjesdag. Inmiddels hebben al meer dan 1100 Nederlanders de zogeheten Raetsels ingevuld.

Jan Taminiau mag Máxima kleden

Wie zal de grootste hoed op hebben en welke designer heeft de jurk van Máxima ontworpen? Als het aan ons ligt, gaat de koningin in een jurk van Jan Taminiau gekleed. Hij ontwierp ook al de twee jurken die ze droeg bij de inhuldiging van koning Willem-Alexander. In 2013 en 2015 ging de koningin tijdens Prinsjesdag ook al gekleed in één van zijn ontwerpen. Daarnaast denken we eveneens dat koningin Máxima de grootste hoed op zal hebben met Prinsjesdag. Zij stijgt (letterlijk) hoog boven de rest uit met 32 procent. Als tweede wordt de naam van Marianne Thieme (Partij voor de Dieren) veel genoemd, gevolgd door de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Kajsa Ollongren. Thieme staat bekend om de opvallende hoeden die ze draagt. Zij droeg al eerder koksmutsen, een admiraalspet en had in 2013 zelfs een compleet jagerstenue aan.

Uitlekken van de Miljoenennota

Letten we überhaupt nog op de inhoud van het koffertje? Ja, zeker wel! Eergisteren, zeven dagen voor Prinsjesdag, lekten de eerste plannen rondom de zorgtoeslag al uit. Deze stijgt naar verwachting met gemiddeld 124 euro. Dit komt neer op tien euro per maand. Het uitlekken van de inhoud van het koffertje lijkt hiermee een traditie te worden. De Nederlanders verwachtten dat de plannen dit jaar vier tot zes dagen van tevoren zouden uitlekken. Slechts vier procent van de Nederlanders dacht dat de plannen dit jaar helemaal niet gingen uitlekken.

 

BizPress.nl