Marianne Timmer staat weer op het ijs met bekende schaatshelden

Terwijl het officiële schaatsseizoen in volle gang is, staat er nog een ander bijzonder schaatsevenement op stapel, de 8e KPN Schaatsvriendendag op zondag 26 februari. Op deze bijzondere dag kunnen mensen met een handicap, samen met familie en vrienden, kennismaken met de schaatssport. Door te sporten worden zij mentaal en fysiek sterker en krijgen ze meer zelfvertrouwen. Half januari is de inschrijving voor de maximaal 1.750 deelnemers van start gegaan, de eerste 1.600 schaatsfanaten hebben zich inmiddels al aangemeld.

In Nederland zijn er 1,7 miljoen mensen met een handicap, en voor hen is sporten niet vanzelfsprekend. Het ontbreekt in hun directe omgeving vaak aan ondersteuning, of het sportaanbod is überhaupt niet toegankelijk. Het doel van het Fonds Gehandicaptensport is dat sporten voor iedereen met een handicap structureel mogelijk wordt. Tijdens de Schaatsvriendendag worden alle barrières waar mensen met een lichamelijke, auditieve of visuele handicap bij het sporten tegenaan lopen, weggenomen. De dag bewijst daarmee welke impact sport kan hebben, het geeft zelfvertrouwen en draagt bij aan de zelfredzaamheid.

Op zondag 26 februari staat Flevonice in Biddinghuizen helemaal in het teken van de Schaatsvriendendag. De bezoekers maken kennis met alle facetten van de schaatssport. Verschillende schaatstoppers, zoals Marianne Timmer, Barbara de Loor, Annamarie Thomas, Christijn Groeneveld en het schaatsteam van Plantina brengen de deelnemers de fijne kneepjes van de schaatssport bij. Daarnaast zijn er verschillende andere activiteiten op het ijs, zoals curling, sledge-hockey en priksleeën. Tijdens de dag zijn er naast het schaatsen verschillende muzikale optredens, waaronder het in de schaatswereld wereldberoemde Kleintje Pils.

“We zijn hartstikke trots dat KPN haar naam aan de Schaatsvriendendag verbindt. Samen met de andere sponsors, Univé, Plantina, Sportlife, Flevonice, de KNSB en Ice-World, maken zij deze dag mogelijk.” Aldus Nike Boor, directeur Fonds Gehandicaptensport. “Met dit evenement willen we de bezoekers allereerst een mooie dag bezorgen, waarbij we het voor iedereen mogelijk maken om te schaatsen. Voor de mensen zonder handicap is het goed om zich te realiseren wat de uitdagingen én oplossingen zijn bij gehandicaptensport. Wat dat betreft draagt dit evenement op twee fronten bij aan onze doelstelling.”

Sport is belangrijk, voor iedereen, maar zeker ook voor mensen met een handicap. Fonds Gehandicaptensport staat samen met zijn 1% FairShare®-partners als één team achter de sporters met een handicap. Het fonds zet zich in om sport voor iedereen met een handicap mogelijk te maken. Voor ieder op zijn eigen niveau: top- en breedtesport. Dankzij onze samenwerking kan ook dit jaar weer een nieuwe editie van de KPN Schaatsvriendendag georganiseerd worden.

BizPress.nl