Lancering carpoolsite speciaal voor evenementen

LANCERING CARPOOLSITE SPECIAAL VOOR EVENEMENTEN
Vandaag lanceren initiatiefnemers Vera Kamphorst en Rutger Jansen RIDE HERE RIGHT NOW!, de eerste carpoolsite van Nederland, speciaal voor evenementen. Op RIDEHERE.NL kunnen bezoekers gratis een carpoolafspraak voor een concert of festival maken. Door gebruik te maken van RIDEHERE.NL is carpoolen niet meer suf, maar juist leuk, kostenbesparend en minder belastend voor het milieu. Launching partner ID&T zal als eerste met Mystery Land gebruik maken van de speciale bezoekersmodule. De eerste evenementenlocatie die zich verbonden heeft aan de nieuwe carpoolservice is Ahoy in Rotterdam.

VERDUURZAMING IN DE EVENEMENTENBRANCHE
Het idee voor RIDEHERE.NL ontstond begin dit jaar tijdens een seminar over duurzaamheid van de Europese festivals op Noorderslag. ‘De evenementenbranche is op zoek naar verduurzaming en tegelijkertijd naar een oplossing voor het mobiliteitsprobleem. Door carpoolen naar evenementen te stimuleren sla je twee vliegen in een klap’. zegt Vera Kamphorst. De evenementenbezoeker die gebruik maakt van RIDEHERE.NL levert op een sympathieke wijze een bijdrage aan een betere leefomgeving. Iedere auto die blijft staan is pure winst. 

OPLOSSING MOBILITEITSPROBLEEM
Naast het terugdringen van de CO2 uitstoot biedt RIDEHERE.NL ook een oplossing voor het mobiliteitsprobleem van grote evenementen en festivals. De drukte op de weg zorgt voor veel vertraging en overlast voor de omgeving. Carpoolen biedt naast het Openbaar Vervoer een oplossing voor het terugdringen van de verkeersstromen. Niet iedereen is bereid en in de gelegenheid met het Openbaar Vervoer te reizen. Autobezitters die via RIDE HERE, RIGHT NOW! bezoekers meenemen houden de vrijheid van het reizen met eigen vervoer en leveren een positieve bijdrage aan het mobiliteitsprobleem. ‘Binnen een paar jaar moet ons initiatief een vast onderdeel zijn van het keuzepakket binnen het mobiliteitsaanbod van evenementen. Ik ben ervan overtuigd dat er een mentaliteitsverandering zal plaatsvinden bij de consument ‘, zegt Vera Kamphorst. 

100% GRATIS
Carpoolen via RIDEHERE.NL is helemaal gratis voor bezoekers. Autobezitters delen de lege plaatsen in de auto met medebezoekers van een evenement en reizen niet meer afzonderlijk. De reiskosten worden onderling gedeeld, wat een directe kostenbesparing betekent. Tenslotte levert het carpoolen ook persoonlijke voordelen op zoals bijvoorbeeld: Kans maken op VIP-kaarten, parkeren dichtbij de ingang, gratis consumpties of een meet & greet met artiesten.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Leon Brouwer, communicatie RIDE HERE, RIGHT NOW! 
Tel: 06 – 20 48 06 63, 
e-mail: pers@ridehere.nl
Voor foto’s: www.ridehere.nl/pers

BizPress.nl