kunstenaar


Kunstenaar David Hebgen

schildert zijn nieuwe serie in Bergen nh

 

 

 

 

 

David Hebgen is een kunstenaar. Beeldend kunstenaar en levenskunstenaar

“Hou je van abstract expressionisme?” is een van zijn eerste vragen.

En een andere: “Welk beeld spreekt je het meeste aan?”

Een levendige, filosofische stroom van woorden volgt.
Dan pauzeert hij, laat me door de kamer zwerven, wacht – geduldig en alert tegelijk. Ik wijs naar een van de grootformaat schilderijen, die ik meteen heb opgemerkt. Een samenstelling van paars, zilver en fel geel, met uitstulpingen en broze structuren. “Interessant,” zegt hij. “het zijn altijd gepassioneerde mensen die op dit beeld reageren.” En het voelt alsof er licht begint te schijnen.

Voor David Hebgen is deze aanpak heel normaal. Voor hem zijn schilderijen de vensters van de ziel, zowel van de kunstenaar als van de kijker.

In zijn wereld, waar de jazz uit de luidsprekers stroomt en de koffie altijd klaarstaat, lééft kunst.

Volgens hem moet kunst ‘emotioneel aanraken, iets aanbieden dat je nog niet hebt gezien, de natuur aanvullen, om zo te zeggen.’ En een kunstenaar moet ‘iets baren wat nog niet bestaat, een compositie maken die nooit eerder bestond . “

David wil geen kunstwerken maken voor de weinige verzamelaars, maar voor de vele mensen wiens muren leeg zijn in huis. Voor hem is het duidelijk: mensen hebben beelden nodig om zichzelf te verrijken met emoties.

Zijn laatste serie maakte hij in Bergen. “Bergen is een inspirerende plek. Ik hoop dat mijn schilderijen veel mensen zullen inspireren.”

www.hebgen.org

Het bericht kunstenaar verscheen eerst op Persberichten.biz.

Tags:

BizPress.nl