Johnny de Mol gaat theater in met ‘Hier is de Mol!’


Je bent 40, de stad uit, getrouwd en hebt kinderen en roept dat het leven gevierd moet worden. Wat doe je? Blijf je tot 4u ’s nachts in de kroeg hangen of ga je je prioriteiten anders stellen? Zelfs een vluchtelingen hulpvakantie, ontaard in een rock ’n roll hulpverlening.  Vallen deze twee werelden te combineren?

Aandacht voor grote thema’s

Het leven moet gevierd blijven worden, maar we moeten er gewoon wat vaker bij stil staan.

Wat wil ik meegeven aan mijn zoon en wat niet? Ik kom uit een bizar grote showbizz familie, met een fantastisch warme lieve en bijzondere moeder die altijd met de paplepel heeft ingegoten om klaar te staan voor je medemens die hulp nodig heeft. Dat met het creatieve en zakelijke instinct van pa, laat zien dat deze werelden prima hand in hand kunnen.

Johnny werkt veel met slachtoffers, denk aan mensen die ongeneeslijk ziek zijn, mensen met een beperking, kinderen die gepest worden, eenzame ouderen, vluchtelingen, en vergeten kinderen. Wat hebben al deze mensen nou met elkaar gemeen? Ze willen niet als slachtoffer worden gezien, maar willen dat er naar ze wordt geluisterd, dat ze worden gezien. Geen zachte aanpak, maar een luisterend oor, en oprechtheid, dat willen ze.

Al jarenlang maakt Johnny de Mol programma’s met een lach en een traan. Dit doet hij met dezelfde drie kenmerken die ook in zijn theatershow terugkomen: vanuit het hart, zonder belerende vinger en met een knipoog.

Een betere wereld met Johnny

Het is niet mijn bedoeling om te preken tijdens mijn show. Toch ik het als een plicht om actuele problemen bespreekbaar te maken. Zonder een belerende vinger, want daar heb ik zelf ook een schurft hekel aan. Ik zou alleen een andere toon willen bewerkstelligen.

Als kleine Johnny straks wat ouder is en vraagt wat zijn vader deed in tijden van polarisatie, dan kan hij met recht zeggen, “hij hing veel in de kroeg, maar hij heeft ook zijn nek uitgestoken en hij staat ergens voor. Hij heeft bewezen dat die twee dingen heel goed hand in hand kunnen”.

Kortom, een avondvullend programma, met verhalen over zijn familie, goede doelen en zijn rock & roll leven. Dit alles onder begeleiding van een fantastische band onder leiding van Julian, met bekende covers, maar ook nieuwe zelfgeschreven nummers.

Waar is de Mol? Nou, Hier is de Mol!

Johnny speelt zijn nieuwe theatershow ‘Hier is de Mol!’ exclusief in 20 Nederlandse theaters. Het boeken van tickets kan via Johnnydemol.nl.

BizPress.nl