Job Gosschalk debuteert als toneelregisseur bij het Nationale Toneel

Verre Vrienden
in een nieuwe vertaling van Kim van Kooten

Job Gosschalk – bekend geworden als casting-director/eigenaar van Kemna Casting – debuteert dit seizoen niet alleen als speelfilmregisseur (Alle Tijd), maar ook als toneelregisseur. 
Bij één van Nederlands grootste toneelgezelschappen, het Nationale Toneel, gaat Gosschalk de komedie Verre Vrienden van Alan Ayckbourn regisseren. Een hoogtepunt uit Ayckbourn’s werk in een nieuwe, frisse vertaling van scenarioschrijfster/actrice Kim van Kooten (Alles is Liefde).  

In Verre Vrienden ontmoet een groep vrienden – gespeeld door topacteurs Anniek Pheifer, Jeroen Spitzenberger, Ariane Schluter, Betty Schuurman, Marcel Hensema en Jelle de Jong – elkaar tijdens een lunchafspraak. Stukje bij beetje komt op hilarische wijze de pijnlijke werkelijkheid van hun leven aan het licht: overspel binnen de vriendengroep, ongewilde kinderloosheid en een huwelijk dat op springen staat. Slechts één van de vrienden heeft het ware geluk gevonden waar ze eigenlijk allemaal zo naar hunkeren. 

Verre Vrienden gaat op vrijdag 8 oktober a.s. in première in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag en daarna op tournee langs de Nederlandse theaters.

Job Gosschalk: van casting-director tot producent en regisseur
Job Gosschalk houdt zich de laatste jaren naast Kemna Casting meer bezig met het produceren en regisseren van televisieseries en films. Zo produceerde hij bekende tv-series als ‘t Schaep met de Vijf Pooten, ‘t Vrije Schaep, Bloedverwanten en de succesvolle speelfilm Alles is Liefde. Voor Net 5 regisseerde Gosschalk de hitserie S1NGLE en in het voorjaar van 2011 komt zijn speelfilm Alle Tijd (met Paul de Leeuw in de hoofdrol) uit. 

Sterrencast
De sterrencast van vaste Nationale Toneel acteurs is ook bekend van film en televisie: Anniek Pheifer (Doodeind, First Mission), Jeroen Spitzenberger (Alles is Liefde, Bloedverwanten), Ariane Schluter (Ober, Terug naar de kust), Betty Schuurman (Annie M.G., Deadline) en gastacteurs Marcel Hensema (Penoza, Majesteit) en Jelle de Jong (Vreemd Bloed). 

Voorstellingen Verre Vrienden
Perspremière vr 8 oktober 2010, 20.15 uur, Koninklijke Schouwburg Den Haag
Gala-avond za 9 oktober, 20.15 uur, Koninklijke Schouwburg Den Haag
Try-outs di 5 t/m do 7 oktober 2010 Landelijke tournee t/m za 15 januari 2011
Informatie, speeldata, locaties en kaartverkoop www.nationaletoneel.nl

Links:

BizPress.nl