Inspectie SZW controleert schoonmaak van horeca


Op woensdag 29 november publiceerde Inspectie SZW het artikel: ‘Forse boetes schoonmaakbedrijven en horecabedrijven in Amsterdam.’ De Inspectie heeft de afgelopen tijd zeven schoonmaakbedrijven, vier hotels en 47 restaurants gecontroleerd en hierbij verschillende overtredingen geconstateerd. De Inspectie heeft bevestigd dat hier geen leden van OSB bij zijn betrokken.

Overtredingen

Het gaat onder andere over bedrijven die mensen in dienst hadden die niet in Nederland mogen werken, schoonmaakbedrijven die zich niet hebben geregistreerd om werknemers uit te lenen, het contant uitbetalen van medewerkers en schoonmakers die een uitkering hebben.

Schoonmaak van horeca blijft de komende jaren een onderwerp waar Inspectie SZW veel op controleert, vooral in de vier grote steden.

OSB-Keurmerk

OSB juicht toe dat Inspectie SZW dit soort controles uitvoert. Leden van OSB hebben allemaal het OSB-Keurmerk, wat toeziet op een goede naleving van de regels, wetten en de cao. Hiermee kunnen misstanden zoals aangetoond door de Inspectie worden voorkomen. We kunnen dan ook niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is dat opdrachtgevers bij de keuze voor een schoonmaakbedrijf zich laten leiden door het OSB-Keurmerk.

BizPress.nl