‘Huurhuis wordt koophuis’ groot succes

Opvallende marktbeweging in Hoogeveen en Meppel

HOOGEVEEN/MEPPEL – Uit gegevens van Woonaccent Makelaars blijkt dat de belangstelling voor voormalige huurwoningen opvallend groot is. De gegevens zijn gebaseerd op een project van woningcorporatie Woonconcept. Woonconcept is bezig vijftig voormalige huurwoningen in en rondom Meppel, Steenwijk en Hoogeveen te verkopen. In een koophuizenmarkt die nergens florissant is, is de belangstelling voor juist deze woningen opvallend groot.

Ruime woningen in een prijsklasse van 100.000 tot 175.000 euro zijn op de huidige huizenmarkt een zeldzaamheid. Het publiek is daarnaast ook enthousiast over de bouwkundige keuring met garantie, de directe beschikbaarheid en voordelige mogelijkheden tot energiebesparing.

Koopconcept
De interesse werd aangewakkerd door een publiciteitscampagne. Deze startte medio november en loopt tot aan de kerst. De campagnewebsite draagt de naam koopconcept.nl, wat bewust aanknoopt bij de grote bekendheid die Woonconcept in de regio al heeft. ‘Woonconcept’ klinkt echter vooral vertrouwd als verhuurder. Dat deze verhuurder ook woningen te koop aanbiedt, is voor veel mensen nieuw. Ook grote posters langs wegen en een radiospot op de regionale zenders wijzen hierop. De campagne was een initiatief van Woonconcept, Woonaccent Makelaars en FIZZ reclame + communicatie uit Meppel.

Piek
Eind november deed zich bij de makelaarskantoren van Woonaccent in Meppel en Hoogeveen een opvallende piek voor in het internetbezoek. De site heeft sinds de start van de campagne honderden bezoekers extra in de week dan normaal. Al het bezoek was gericht op het woningaanbod van de Koopconcept campagne. De aandacht voor de voormalige huurwoningen leidt dus aantoonbaar tot meer belangstelling voor een koophuis, ondanks de verder zo voorzichtige woningmarkt.

Serieus geïnteresseerd
In dezelfde tijd werden er bij de betreffende Woonaccent vestigingen twee keer zoveel brochures aangevraagd als normaal. ‘Een brochureaanvraag betekent dat de mensen serieus geïnteresseerd zijn’, aldus de woordvoerder van Woonaccent Nederland. Er zijn ook al huizen waarvan de verkoop in gang gezet is.

Op koopconcept.nl worden de koopwoningen gepresenteerd. Wie belangstelling heeft kan de sleutel bij de makelaar afhalen en in zijn eigen tempo vrijblijvend een kijkje in een woning nemen. Dit mag ook samen met familie, vrienden of een expert.

BizPress.nl