http://persberichtenverspreiden.be


BIJNA 300 DEELNEMENDE DIERENARTSEN MAAND VAN DE PARASIET 2018

Kapellen/Eemnes, 10 juli 2018 – Bijna 300 dierenartsen kijken terug op een succesvolle Maand van de Parasiet campagne. De jaarlijkse campagne in de maand april georganiseerd door ESCCAP (European Scientific Counsel Companion Animal Parasites) werd dit jaar voor het eerst ook in België georganiseerd.

Maand van de Parasiet

ESCCAP is een onafhankelijke, non-profit organisatie die richtlijnen en voorlichting ontwikkelt voor de behandeling en preventie van parasieten bij gezelschapsdieren.

Parasietenbestrijding in de praktijk

De Maand van de Parasiet is onderdeel van een internationale campagne om diereneigenaren, verzorgers, diertherapeuten, dierenartsassistenten, paraveterinair personeel en dierenartsen bewust te maken van de noodzaak van preventieve zorg rond parasieten bij gezelschapsdieren. Extra aandacht wordt er besteed aan de praktische toepasbaarheid voor zowel de dierenartsen als de diereigenaren conform Europese richtlijnen, een speerpunt van de campagne.

Op de website www.esccap.eu is een ‘praktijkenzoeker’ gemaakt. Praktijken die conform de ESCCAP richtlijnen werken kunnen zich aanmelden op www.esccap.eu. Diereneigenaren kunnen via deze weg beter inzicht krijgen welke praktijk serieus werk maakt van parasietenbestrijding.

Het belang van parasietenbestrijding

“Er is nog steeds veel onbekendheid bij huisdiereigenaren over het belang van parasietenbestrijding. Continue aandacht voor dit onderwerp blijft belangrijk. Eigenaren worden steeds kritischer met betrekking tot behandelingsmogelijkheden, een onafhankelijk platform van veterinaire parasitologen dat richtlijnen ontwikkelt, kan helpen in de informatievoorziening”, aldus Frank van Schaijk van Dierenkliniek de Kempen.

page1image3716816page1image3717232

Dit najaar volgt er een ESCCAP campagne waarbij we GG en GD’s, verloskundigen en huisartsen ondersteunen in de communicatie over preventieve tips.

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met de organisator van de Maand van de Parasiet:

Secretariaat ESCCAP

Contactpersoon NL Pascale Fuchs
Telefoon +31(0)356255188
info@esccap.eu
voorzitter ESCCAP Benelux: dr. P.A.M. Overgaauw

Over Vitaux België – www.vitaux.be

Veterinair organisatiebureau Vitaux organiseert Management en Public Relations activiteiten binnen de dierenbranche. Naast het organiseren van activiteiten, beheert Vitaux ook het secretariaat van een tweetal organisaties en werkt Vitaux aan verschillende projecten. Vitaux fungeert tevens als distributeur van verschillende producten, geeft verschillende trainingen en ondersteunt organisaties bij werving en selectie activiteiten.

Vitaux Belgie

Contactpersoon BE Caroline Spek caroline@vitaux.be +32(0)14391801

Het bericht http://persberichtenverspreiden.be verscheen eerst op Persberichten.biz.

BizPress.nl