Hongersnood dreigt voor 400.000 kinderen in Nigeria

In het noordoosten van Nigeria voltrekt zich een stille ramp. Meer dan 4,7 miljoen mensen hebben dringend voedselhulp nodig. Als hulp uitblijft, dreigen 400.000 kinderen om te komen van de honger.

“Het is nu of nooit”, zegt Pim Kraan, directeur van Save the Children. “In Noordoost-Nigeria, dat geteisterd wordt door het geweld van Boko Haram, dreigt een hongersnood. Als de internationale gemeenschap nu niet in actie komt, sterven kinderen van de honger. Dat kan en mag niet gebeuren.”

De oproep van Save the Children wordt versterkt door een open brief van de beroemde Brits-Nigeriaanse acteur David Oyelowo, U2-voorman Bono en andere beroemdheden de internationale gemeenschap op onmiddellijk tot actie over te gaan. In deze brief vragen zij de wereldleiders om financiële steun voor de hongerende bevolking van Nigeria.

In het rapport ‘Children’s Lives and Futures at Risk’ dat Save the Children vandaag publiceert, staan meer alarmerende cijfers over de situatie in het noordoosten van Nigeria. Zo is het inwonertal van Maiduguri, de hoofdstad van de deelstaat Borno, door de komst van circa 1,4 miljoen ontheemden bijna verdubbeld. Voedsel is schaars en de voedselprijzen daarom hoog. Gevreesd wordt dat de schaarste toeneemt, omdat landbouwgrond door het voortdurende geweld onbewerkt blijft en er dus ook in 2017 weinig valt te oogsten.

Save the Children heeft een noodkliniek geopend in Maiduguri waar zwaar ondervoede kinderen worden behandeld. Ook trekken vrijwilligersteams de dorpen in om ondervoede kinderen op te sporen en door te verwijzen naar een van onze zeven medische hulpposten. Daarnaast verstrekken we op dit moment voedsel aan 7.500 getroffen families en leggen we toiletten en waterpompen aan om de uitbraak van ziektes te voorkomen.

BizPress.nl