Hoeveel zijn de EURO 2016 spitsen waard?

Voetbalspitsen wisselen vaak voor grote bedragen van team in de voetbalwereld. Ze worden door fans geadoreerd en hebben massa’s volgers op social media. Maar zijn deze spelers de hoge transferbedragen waard? Coosto zocht dit uit aan de hand van hun online PR-waarde.

Met de EURO 2016 finale van afgelopen zondag is een einde gekomen aan een toernooi waarin tijdens 51 wedstrijden 108 goals gescoord zijn. Dit aantal daalde van gemiddeld 2,45 goals per wedstrijd tijdens het EK in 2012 naar gemiddeld 2,12 goals per wedstrijd. Portugal pakte voor het eerst in de historie de eindzege op het toernooi. Portugals grootste ster en captain Cristiano Ronaldo viel in de eerste helft van de finale uit door een blessure.

PR-waarde van Euro 2016 spitsen
Coosto analyseerde alle publieke online berichtgeving over 10 bekende spitsen die de kwartfinales van EURO 2016 haalden tijdens het Europees Kampioenschap van 2016. Om PR-waarde te berekenen, koppelt Coosto een geldwaarde aan elk bericht. Deze geldwaarde geeft aan wat het zou hebben gekost om hetzelfde bereik te kopen aan advertenties. De som van al deze berichten geeft de PR-waarde van een campagne, merk of in dit geval een speler aan.

BizPress.nl