Het 6e Lingehavenconcert gaat weer van start


Nog vier weken en dan staat de Lingehaven ‘bol’ in het kader van het 6e Lingehavenconcert. Dat deze editie anders van opzet is, is eigenlijk niet zo vreemd. De organisatie maakt nu gebruik van de nieuwe fraaie herinrichting van het Eind en gebruikt de bestaande trappen langs het water als tribune.


Over het geheel staat een groot aantal foodtrucks voor een drankje en een hapje. Zoals altijd zijn de concerten gratis te bezoeken en alle zitplaatsen zijn vrij. Ook nieuw is dat het kleinere podium op de Derde Waterkering staat in plaats van de bekende pontons. Tijdens de concerten kunnen bootjes gratis aanmeren in de haven.

PROGRAMMA


Vrijdagmiddag 6 september | 13.00 uur

Zoals gebruikelijk begint het Lingehavenconcert met een schoolconcert voor alle basisschooljeugd van Gorinchem. De meer dan 1500 kinderen krijgen op een unieke wijze een educatieve muziekscholing in de openlucht. Een combinatie van klassieke en lichte muziek. Concept en presentatie Izak Boom en Mirjam van de Boogaard. Het concert begint met het Wilhelmus. Altijd zeer indrukwekkend.

Vrijdagavond 6 september | 20.00 uur

Groot concert met dirigent Walter Proost en zijn orkest Symphony Euopean Philharmonia met een eerbetoon aan Hans Zimmer, grootmeester van de soundtrack. Ze spelen vele nieuwe fragmenten filmmuziek van de grootste films van de laatste jaren.

Zaterdagmiddag 7 september | 15.00 uur

Brel & Brass. De mooiste liederen van Jacques Brel in een koperen jasje. Brel&Brass is het nieuwste en tot nu toe meest prestigieuze project van Micheline Van Hautem. Er zijn nogal wat artiesten die nummers van Jacques Brel brengen, maar Micheline’s Brel&Brass heeft een heel bijzondere aanpak. Micheline wordt een van Europa’s beste vertolkers van Jacques Brel-songs genoemd. Tijdens deze Nederlandse tournee werkt ze samen met bastrombonist Jos Jansen. Het concert wordt samen verzorgd door Brassband Rijnmond o.l.v. Chris Derikx.

Zaterdagavond 7 september

20.30 | 21.00 uur Georgios Lazakis (33) met een uniek concert. Georgios Lazakis, de grondlegger van School Of HeART Knocks en doorgedrongen tot de Kleurrijke Top 100, een lijst van invloedrijke en kleurrijke Nederlanders.

21.15 | 22.15 uur BOSCO little big band is een vet swingende ritmesectie, een krachtige blazerssectie en de energieke, charismatische frontman Eric Vloeimans. BOSCO, een band waarvoor geen muziekstijl te gek lijkt te zijn. Het aanstekelijke enthousiasme van de musici en het torenhoge muzikale niveau van dit collectief zijn de voornaamste handelsmerken van deze band. Eric Vloeimans is een improviserend trompettist en componist. Zijn werk wordt gekenmerkt door een karakteristiek, individueel geluid, begeleid door de 10-koppige bigband BOSCO. Een avond waarin trompettist Eric Vloeimans u meeneemt in een muzikale reis vol herkenbare en memorabele momenten uit de rijke muziekhistorie.

 

BizPress.nl