Gratis drinkwater op de Nederlandse Antillen!?

Deze waterpunten geven de bezoekers de mogelijkheid hun Blue Bottle – gratis – te vullen met de beste kwaliteit drinkwater. In het project is er zelfs plaats voor openbare waterpunten op pleinen, stranden, boulevards en winkelcentra. Gesprekken met diverse stakeholders hiervoor zijn in gang gezet.

Gaat Bonaire de massa voorop?!

Het is de kick-off voor een veel groter inspirerend project waar men het bewustzijn van de toeristen en de lokale bevolking wil vergroten. Een project om hen op de Nederlandse Antillen meer kraanwater te laten gebruiken en daardoor het gebruik van plastic flessen drastisch te verminderen. PRE-Cycling! Projectmanager Rob van Holstein noemt het project een PRE-cycling-project en verklaarde: “WE wachten niet langer tot er nog meer rommel ligt, maar grijpen NU in. Voor er nog meer plastic rotzooi op het eiland rondwaart”. De WE in dit project moet een samenwerking worden van diverse lokale organisaties en bedrijven die samen als stakeholders profiteren van de totale uitkomst. Het samen promoten en uitdragen van dit project vergroot de slagingskans van dit inspirerend project.

Samen winnen wij!

Er zijn een heleboel winnaars binnen dit unieke project. Dit wordt mede bereikt door de toeristen/bezoekers duidelijk te informeren dat het drinkwater op het eiland van een perfecte kwaliteit is en dat het aankopen van gebotteld water absoluut niet nodig is! Naast de duidelijke informatie in het Engels, Nederlands, Spaans en Papiaments krijgen zij de gelegenheid de unieke Blue Bottle tegen een scherpe prijs aan te kopen.

Deze Blue Bottle kan over het hele eiland GRATIS met gekoeld zuiver drinkwater gevuld worden bij de officiële waterpunten. Deze zijn op het eiland duidelijk zichtbaar doormiddel van ‘the Best Water Quality’ wandposter en in de restaurants en bars ‘vertellen’ tafelstandaards beknopt over dit ‘Gratis drinkwater’ project. Bedrijven en organisaties die waterpunt zijn tonen de ware gastvrijheid van Bonaire.

Door minder gebruik van fleswater zal er snel sprake zijn van minder plastic afval. Door het verlagen van die afvalstroom neemt automatisch ook het zwerfafval in de natuur op en rond het eiland af. Het transporteren van minder plastic flessen naar het eiland verlaagt de carbon footprint drastisch en zo zorgt het project snel voor een uniek groen imago!

De Blauwe Fles is een statement!

Deze speciaal voor het Caribisch gebied ontwikkelde vacuüm geïsoleerde roestvrijstalen fles van 0,6 liter houdt de inhoud ten minste 12 uur koud/koel. Door zijn grote drinkopening drinkt hij gemakkelijk, kunnen er gewoon ijsklontjes in en is hij ook perfect schoon te houden met een afwasborstel. In de avond gebruik je hem zonder dop als drinkbeker want hij houdt het drankje de hele avond perfect koel.

De Blue Bottle is licht van gewicht, heeft een non-drip poedercoating Cool Body© en ligt hierdoor lekker in de hand. Hij is zeker niet te groot en zelfs volledig gevuld blijft hij gewoon drijven als hij in zee of het zwembad terechtkomt. De dop van de fles is gemaakt van ‘groen’ plastic dat vrij is van BPA’s en de fles kan 100% worden gerecycled.

Het is zo simpel!

Bij aankomst op het eiland koopt de bezoeker de Blue Bottle op de luchthaven of cruise terminal voor slechts 10 dollar. Bij de waterpunten wordt hij verkocht voor 15 dollar terwijl flessen van een gelijkwaardige hoge kwaliteit altijd geprijsd zijn rond de 30 dollar. Op de website, toekomstige mobiele applicatie en de waterkaarten van het TCB en STINAPA komt een overzicht van alle waterpunten.

Ondersteuning van lokale doelen!

Elk jaar gaat 5 procent van de verkoopprijs naar lokale goede doelen. Het eerste jaar gaat al het geld uit die kluis naar de organisaties die zich inzetten voor het welzijn van de dieren op het piloteiland Bonaire: The Animal shelter, The Donkey Sanctuary. ECHO Bonaire, Fundashon Kunuku Kakelvers en Sea Turtle Conservation Bonaire. Zo heeft de koper er een extra keus bij.
Door het drinken van gratis water steunt hij/zij de dieren op het eiland!

Wanneer de bezoekers het eiland verlaten nemen ze hun Blue Bottle mee en vertellen thuis het verhaal van een klein Caribisch eiland dat ‘het probleem’ bij de bron aanpakt, daadkrachtig ingrijpt en heel de wereld laat zien dat groen ook blauw kan zijn.

En er kan meer

Samen met lokale organisaties zijn spin-offs binnen dit project mogelijk. Denk hierbij aan de verkoop van kleine leren hangertjes van geitenleer met kralen of markers van gerecycled plastic om zo je Blue Bottles mee te personaliseren. Een schoolproject om kinderen bewust te maken van het drinken van kraanwater en de enorme hoeveelheid verborgen calorieën in frisdrank. Dit kan zelfs gekoppeld worden aan de sponsoring van een corporate Blue Bottle voor alle schoolkinderen.

Doen we het NU of gaan we zitten wachten?
WE zeggen: ‘niet langer lullen, maar gratis vullen!!’

Voor meer informatie bezoek de website: www.thebluebottle.company

***** GOALS *****

Minder plastic afval

Minder zwerfafval in de natuur

Het verlagen van de carbon footprint van het eiland

Bevordering en promotie van het gebruik van de beste kwaliteit drinkwater

Het ondersteunen van lokale goede doelen met 5% van de omzet

Het promoten van Bonaire in zijn algemeen

Het verlagen van de drempel van onbekende bars, restaurants, winkels

Het uitgeven van een uniek souvenir

BizPress.nl