Gemiddelde prijs van huurwoningen in Nederland stijgt

Gemiddelde huurprijs woningen stijgt met 1,2 procent
Uit onderzoek van Direct Wonen blijkt dat de gemiddelde huurprijs van woningen in Nederland met 1,2 procent is gestegen ten opzichte van een jaar geleden.  In juli 2010 werd voor een huurwoning gemiddeld 750 euro gevraagd. In dezelfde periode vorig jaar was de gemiddelde huurprijs 741 euro. 

Voor huurwoningen in de prijsklasse tot 800 euro bedraagt in juli 2010 de gemiddelde huurprijs 500 euro. Een stijging van 1,4 procent ten opzichte van een jaar geleden. Het duurdere segment (huurwoningen vanaf 800 euro) laat een gemiddelde huurprijs zien van 1.156 euro. In dezelfde periode vorig jaar was de huurprijs 1.160 euro. Een daling van 0,4 procent.  

Huurprijzen in de steden: stijgers en dalers
In Zaandam steeg de gemiddelde huurprijs van nieuw aangeboden woningen in juli met 39,6 procent het sterkst vergeleken met juli 2009. 

Amsterdam is de duurste stad om een woning te huren. De gemiddelde huurprijs bedraagt 1.151 euro. In dezelfde periode vorig jaar kwam de gemiddelde huurprijs uit op 1.295 euro, een daling van 11,1 procent. 

In juli 2010 is Tilburg de goedkoopste stad om een woning te huren. De gemiddelde huurprijs bedraagt 478 euro. In dezelfde periode vorig jaar bedroeg de gemiddelde huurprijs 469 euro.

Over Direct Wonen

Direct Wonen, opgericht in 1990, is marktleider in de particuliere woningverhuur markt met een marktaandeel van meer dan 21 procent. 

Doorlopend voeren wij onderzoek uit binnen onze database van woningen en binnen onze klantendoelgroep van woningzoekenden en verhuurders om zodoende meer inzicht in de ontwikkelingen van de woningmarkt te krijgen zodat we onze dienstverlening verder kunnen optimaliseren. Op het blog van Direct Wonen, http://blog.directwonen.nl zijn alle marktrapporten terug te vinden.

Direct Wonen biedt zowel huurders als verhuurders snel resultaat in het (ver)huren van woonruimte. Door de ruime keuze van huurwoningen zijn er geen wachtlijsten. De 120 enthousiaste en deskundige medewerkers helpen vanuit 37 vestigingen elk jaar ruim 10.000 mensen aan een woonruimte. 

Voor de woningzoekenden heeft Direct Wonen, voornamelijk in de grote steden van Nederland, het meest complete aanbod van particuliere huurwoningen in de prijsklasse van 250 tot 1.150 euro per maand. 

Verhuurders van woonruimte hebben bij Direct Wonen de meeste kans op succes want Direct Wonen heeft de grootste actieve database van woningzoekenden in Nederland. 
In 2009 is www.directwonen.nl meer dan 5,8 miljoen keer bezocht door circa 3,1 miljoen unieke bezoekers. 

Naast Direct Wonen maken ook Kamernet.nl www.kamernet.nl en Just Housing www.justhousing.nl onderdeel uit van de woondivisie van Qmulus NV. 

Meer informatie over de werkwijze van Direct Wonen:
– Verhuur in 7 eenvoudige stappen uw woonruimte via Direct Wonen
– Vind direct de woning die past bij uw woonwensen
– Praktische informatie over huren en verhuren vindt u in de nieuwe “verhuurwijzer” van Direct Wonen

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

BizPress.nl