Finalisten Topvrouw van het jaar 2019 bekend


De drie finalisten voor de titel Topvrouw van het jaar 2019 zijn bekend gemaakt.

Agnes Koops, Lid van de Raad van Bestuur van PwC en voorzitter van PwC Accountants N.V., Daphne de Kluis, CEO of Commercial Banking, lid van het Executive Committee ABN AMRO, Rianne Letschert, Rector Magnificus Maastricht University, member of the Executive Board zijn de kanshebbers.

De verkiezing, die dit jaar voor de vijftiende keer wordt gehouden, komt voort uit de gedachte dat het belangrijk is een platform te creëren waarop vrouwelijke directieleden in Nederlandse bedrijven c.q. organisaties aandacht krijgen, zichtbaar zijn en daarmee de functie als rolmodel kunnen vervullen.

De 5-koppige jury van de verkiezing, onder leiding van Jet Bussemaker, heeft de drie finalisten bekend gemaakt. Zij werden geselecteerd uit in totaal tien genomineerde topvrouwen. In een persoonlijke presentatie zullen de finalisten de juryleden ervan proberen te overtuigen dat zij de titel Topvrouw van het jaar 2019 het meest verdienen.

Criteria

Een combinatie van verschillende persoonlijke kwaliteiten bepaalt wie er aanspraak maakt op de titel Topvrouw van het jaar 2019. Bij de jurering wordt niet alleen gelet op de behaalde resultaten, maar beoordeelt de jury vooral de mate van durf, ambitie en leiderschapsstijl .De wijze waarop de topvrouwen deze kwaliteiten inzetten om als rolmodel te fungeren zijn bij de keuze voor de winnares doorslaggevend.

Feestelijke verkiezingsavond met diner

De winnares van de prestigieuze titel Topvrouw van het jaar wordt op 26 september a.s. bekend gemaakt in het bijzijn van 300 vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, non-profitorganisaties en overheid. Deze feestelijke bijeenkomst vindt plaats in Undercurrent in Amsterdam. Het thema ”Don’t mind the gap” loopt als een rode draad door het programma heen en Mona Keijzer, Staatssecretaris Ministerie Economische Zaken en Klimaat, is bereid gevonden als keynote speaker haar licht over dit thema te laten schijnen.

Jury
Naast Jet Bussemaker bestaat de jury dit jaar uit Eugenie van Wiechen (Algemeen Directeur FGD Media Groep en Topvrouw van het jaar 2018) Ingrid de Graaf (Lid Raad van Bestuur ASR en Topvrouw van het jaar 2017), Jacques van den Broek (CEO Randstad Holding) en Eelco Hoekstra (CEO Vopak)

BizPress.nl