‘Elektrisch’ groeit, doorbraak in 2011 verwacht

Vooralsnog is de stijging van de categorie ‘elektrisch’ voornamelijk te danken aan de enorme populariteit van de hybride personenauto. De fiscale stimulering die deze auto ontvangt, is een belangrijke reden voor het verkoopsucces. BOVAG en RAI Vereniging voorzien dat de ‘volledig elektrische auto’ eind dit jaar zijn opwachting in dit segment gaat maken. De inspanningen van het Formule E-Team, waar zowel BOVAG als RAI Vereniging actief in participeren, maken dat er in de komende maanden en in heel 2011 veel volledig elektrisch aangedreven voertuigen in ons land zullen worden geregistreerd. Daarmee maakt Nederland zijn rol als voortrekker in dit nieuwe brandstofsegment waar.  

Nieuw in de jongste editie van Mobiliteit in Cijfers is de veel uitgebreidere statistiek rondom de in- en uitvoer van auto’s. Naast aantallen wordt er veel specifiekere informatie gegeven over bouwjaar, brandstofsoort en merk. Ook is er een top 10 opgenomen van de meest geïmporteerde oldtimers naar merk. Niet verbazingwekkend is de koppositie voor Mercedes-Benz in dat specifieke segment. 

Andere opvallende cijfers: 

– Nederland heeft – relatief – het op een na laagste aantal verkeersdoden in Europa;
– de verkoop van de allerzuinigste categorie auto’s (minder dan 120 gr CO2/km) is in Europa in 2009 met liefst 58,8% gestegen naar 3,2 miljoen exemplaren;
– de gemiddelde levensduur van een personenautoauto (demontageleeftijd) is voor het eerst in vele jaren iets teruggelopen in 2009, van 16,6 naar 16,4 jaar.

De nieuwste uitgave van Mobiliteit in Cijfers Auto’s geeft uitvoerige informatie over het bezit en gebruik van personenauto’s en bedrijfswagens. Daarnaast komen registraties, onderhoud maar ook ontwikkelingen op het gebied van files aan de orde. Ook de economische en fiscale betekenis van alle genoemde vervoermiddelen passeren de revue. De uitgave mag met recht het predicaat ‘compleet naslagwerk van de mobiliteitssector’ dragen.

In november 2010 zal de editie ‘Tweewielers’ verschijnen. Deze brengt de markt voor motorfietsen, fietsen en brom- en snorfietsen uitgebreid in kaart.

BizPress.nl