Eindelijk een serieus boek over liefdesverdriet

Op 1 november 2016 geeft uitgeverij De Aardworm een nieuwe titel uit. Met Liefdesverdriet – zeven bijzondere ontmoetingen met jezelf – helpt psycholoog en relatietherapeut Petra van der Heiden iedereen met een gebroken hart. Lezers waarderen de zingevende methode, de heldere en betrokken schrijfstijl en natuurlijk vooral de succesvolle begeleiding die het boek geeft. Op 1 november 2016 geeft uitgeverij De Aardworm een nieuwe titel uit.

Petra kent de vragen, moeilijkheden en soms uitzichtloze momenten van een gebroken hart maar al te goed. In de twintig jaar dat ze op haar praktijk hulp geeft aan mensen die vastlopen in hun liefdesverdriet ontstond een methode. Petra merkte wat werkt en wat niet werkt. Ze zag cliënten gigantisch vastlopen, en vond de middelen om hen te helpen daar uit te komen. Een methode, geboren in de praktijk. Gebaseerd op verschillende methoden en technieken uit de psychologie, de hechtingsleer, het lichaamsgewaarzijn en vooral de ervaringen met cliënten.

Na al die jaren blijkt haar methode zó succesvol, dat Petra hem graag met iedereen deelt. Het is een eenvoudige, duidelijke en liefdevolle manier om stil te staan bij liefdesverdriet; bij alles wat je voelt. Je leert te begrijpen waarom jij dit op jouw manier doet én wat je eigen valkuilen zijn. Anders dan je zou verwachten, is de methode van Petra geen stappenplan:

‘Liefdesverdriet is niet netjes. Je belandt in een wervelwind van heftige gevoelens. Je doet dingen die je niet van jezelf verwacht en je hebt maar weinig zicht op hoe lang het nog gaat duren. In mijn praktijk zie ik mensen die zich geen raad weten met die achtbaan van emoties waarin ze zichzelf terugvinden. Zie het als gasten die op bezoek komen in jouw herberg. Als goede gastheer of -vrouw ontvang je ze met liefde, zorg je voor ze en vraag je ze naar hun verhaal. Je weet niet wie er morgen komt, je weet niet wie lang blijft en je weet niet wie vaker komt.’

 

BizPress.nl