EF Education First Pro Cycling neemt wielerfans mee naar slotetappe


Sponsor van EF Education First Pro Cycling laat wielerfans meegenieten van slotetappe

Support acht renners in het roze tijdens Giro d’Italia met VIP-kaarten van EF Education First

Terwijl heel Nederland deze zomer Tom Dumoulin aanmoedigt richting de roze trui, is er nóg een reden om te juichen voor het roze. Taalorganisatie EF, sponsor van het ‘roze’ team EF Education First Pro Cycling, verloot een bijzonder Giro d’Italia-arrangement onder wielerfans.

Team EF Education First Pro Cycling draagt dit jaar een even gewaagd als spectaculair shirt: een knalroze tie-die-achtige jersey met een vleugje paars en blauw. Of dit de opmaat is naar de ‘echte’ roze trui, of dat de Giro toch bijvoorbeeld een spreekwoordelijk oranje tintje krijgt, kunnen twee Nederlanders dit jaar met eigen ogen zien tijdens de slotetappe in Verona.

Als sponsor en naamgever van profwielerteam EF Education First Pro Cycling maakt taalorganisatie EF de Giro d’Italia de wegklassiekers van binnenuit mee. Die bijzondere ervaring gunt EF wielerfanaten ook, legt marketingmanager David Mirshahi uit. ‘En dat niet alleen: we verzorgen het hele weekend rondom de slotetappe op 2 juni in Verona.’ De taalorganisatie regelt de vluchten en het hotel, plus toegang tot de EF Education First Pro Cycling Area. Op deze locatie vlak bij de slotetappe maken de prijswinnaars de wedstrijd mee van binnenuit en kunnen zij direct betrokkenen het hemd van het lijf vragen. Gekeken wordt ook of een meet-en-greet met het team mogelijk is. Sowieso gaan de prijswinnaars niet met lege handen naar huis: ook een EF Education First Pro Cycling-goodiebag maakt deel uit van de winst.  

Een van de renners om (naast Tom Dumoulin!) dan zeker in de gaten te houden, is EF-renner Mike Woods: de rising star met WK-brons die eigenlijk hardloper was, maar door blessureleed eens ging fietsen. De rest is geschiedenis. Nog zo’n opvaller in het EF-roze is Lawson Craddock, die naam maakte tijdens de Tour de France door in de eerste etappe te vallen en bloedend en met gebroken schouder over de streep te komen. Maar hij bleef doorrijden: hij startte een sponsoractie en besloot tijdens alle volgende etappes geld in te zamelen voor de door orkaan Harvey ondergelopen wielerbaan van Houston. Hij overleefde de kasseien in Noord-Frankrijk, reed door de Alpen, door de Pyreneeën en volbracht tijdritten. En na 21 dagen reed hij over de finish in Parijs. Hij zamelde 167.000 euro in en werd hét toonbeeld van doorbijten.

Afgelopen februari was het EF Cycling Team eveneens succesvol nadat het op de openingsdag van de Tour Colombia de ploegentijdrit won en waar uiteindelijk kopman Martinez als 3e wist te eindigen en was Sep Vanmarcke bovendien de winnaar van de openingsrit van de Tour du Haut Var.

Bij deze Giro wedstrijd mogen de winnaars één andere VIP meenemen: een vriend(in) of familielid bijvoorbeeld. Wie kans wil maken, geeft zich via www.ef.nl/giro op voor de loting. Op 15 mei volgt de uitslag van het Giro d’Italia-arrangement.

Over EF Education First

EF Education First is een internationale onderwijsinstelling die focust op taalreizen in het buitenland, onderwijs en culturele ervaringen. Sinds de oprichting in 1965 zijn er al miljoenen jongeren met EF naar het buitenland gegaan om een taal te leren en een cultuur te ontdekken. De organisatie telt inmiddels 52 bestemmingen wereldwijd, voor taalprogramma’s van 2 tot 52 weken. 

BizPress.nl