Eerste Masterclass Financiële Journalistiek

Duisenberg school of finance en Holland Financial Centre organiseren op dinsdag 2 november de eerste Masterclass Financiële Journalistiek. Onderwerp is de pensioensector. De Masterclasses Financiële Journalistiek zijn een initiatief van Het Financieele Dagblad, RTL, ANP en Volkskrant, die samen met Duisenberg  en HFC het programma samenstellen. De Masterclasses bieden financieel journalisten op de praktijk gerichte achtergrondkennis.

Bij elke Masterclass geven vakmensen uit de praktijk en de academische wereld (werk)colleges aan ervaren journalisten. De bedoeling is om in een intensieve cursusdag journalisten snel en goed op de hoogte te brengen van terugkerende financiële vraagstukken. Er is veel ruimte voor discussie en vragen. Het plan is om vier Masterclasses per jaar te organiseren.

De eerste Masterclass is op dinsdag 2 november en gaat over pensioenen. De Masterclass verschaft inzicht in hoe het Nederlandse pensioenstelsel functioneert en verandert, welke (markt)partijen een rol spelen bij de wijze waarop het vermogen en de verplichtingen worden beheerd, en het belang van risicomanagement en toezicht.

Deelname aan de Masterclass kost 200 euro, inclusief lunch. Er zijn maximaal 25 deelnemers. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. De Masterclass wordt gegeven aan de Duisenberg school of finance in Amsterdam

BizPress.nl