Een condoom voor veilig internetbankieren

December 2011- AOS Europe BV lanceert deze maand de nieuwe manier van veilig internetbankieren. Het is de start van een bijzondere publiekscampagne die bankcliënten duidelijk maakt dat ze internetbankieren nu zélf extra veilig kunnen maken met het unieke AOSP softwarepakket .

Zelf doen is zelf veilig internetbankieren

De ‘nieuwe manier van veilig internetbankieren’ betekent vooral: zelf doen. Het doel van de campagne is dan ook het publiek bewust te maken van het feit dat er nu een oplossing beschikbaar is die ze eenvoudig zelf op de pc thuis kunnen installeren. “Natuurlijk bestaat een condoom voor veilig internetbankieren niet, maar we hebben gezocht naar iets wat mensen direct begrijpen. Veilig internetbankieren is voor de meeste niet bepaald een boeiend onderwerp. Daarom hebben we voor de analogie met veilige sex gekozen, daar kun je jezelf ook voor wapenen. Het is een opvallende manier om de nieuwe manier van veilig internetbankeren snel duidelijk te maken. Uit de reacties op onze tests merken we dat mensen het ook heel snel begrijpen.” Aldus Hyuk Brands, woordvoeder van AOS Europe BV.

Wapen in de strijd tegen internetcriminaliteit

“De Nederlandse Vereniging van Banken is onlangs gestart met een vervolgcampagne. Nu om mensen tegen phishing te waarschuwen. In lijn met de strijd tegen internetcriminaliteit wijzen wij de mensen juist op een concrete oplossing. Dat was tot voor kort niet mogelijk. Overigens onderstrepen wij de campagne van de NVB. Het is goed dat er meer aandacht voor internetcriminaliteit komt.” Volgens Sher Khattak, directeur AOS Europe.

BizPress.nl