Donderdag 30 november landelijke internetstoring, groot deel van Nederland zonder internet


Op donderdag 30 november zal het internet tussen 14.00 en 15.00 uur in een groot deel van Nederland een uur lang plat liggen. Dat voorspelt de Autoriteit Internetverkeer (AI). Alle bedrijven die niet zonder internet kunnen, worden opgeroepen zich te melden op de website www.nooitzonderinternet.nl.

Een uur zonder internet. Voor menig ondernemer een catastrofe, want er kan een uur lang niet gewerkt, gebeld en geproduceerd worden. Zeker in de voor veel bedrijven ontzettend drukke decembermaand is een internetstoring een groot gevaar. Ook de retailsector wordt hard getroffen doordat vrijwel alle pinapparaten een internetverbinding nodig hebben. De storing op 30 november zal naar verwachting leiden tot een schade die kan oplopen tot enkele miljoenen.

Helaas kan een internetstoring niet altijd worden voorkomen. Denk aan een kapotgetrokken internetkabel in de buurt van een belangrijk internetknooppunt, een fout in het centrale systeem dat internetverkeer afhandelt of een grote hackersaanval op de AMS-IX, het grootste internetknooppunt van Nederland.

Het initiatief NooitZonderInternet zet zich in voor bedrijven die geen moment zonder internet kunnen en biedt ook een oplossing. Door middel van de dienst Internet Backup kunnen bedrijven zich voor een klein bedrag per maand verzekeren van internet.

BizPress.nl