De Jong gelooft in nieuwe stunt van PSV bij start Champions League

Aanvoerder Luuk de Jong en trainer Phillip Cocu weten dat PSV dinsdagavond een moeilijke opgave wacht tegen Atletico Madrid, maar ze geloven erin dat de Brabanders net als vorig seizoen met een goed resultaat kunnen beginnen aan het Champions League-seizoen. “Ik denk dat wij met publiek erachter voor een stunt kunnen zorgen”, aldus De Jong maandag op een persconferentie in Eindhoven. “Het wordt moeilijk, maar daar gaan we wel voor.” PSV kende vorig jaar een perfecte start in de groepsfase van de Champions League door in het Philips Stadion met 2-1 af te rekenen met het Manchester United van Louis van Gaal.

“Dat gaf een heel goed gevoel voor de rest van het toernooi”, zegt De Jong. “Ik hoop dat we weer die onbevangenheid kunnen laten zien en weer boven onszelf kunnen uitstijgen. Ik heb niet het gevoel dat er heel veel veranderd is binnen onze ploeg, dus ik hoop dat we weer wat gegroeid zijn.” Cocu stelt ook dat alles moet kloppen bij PSV als zijn ploeg wil afrekenen met Atletico, dat vorig jaar de finale van Champions League bereikte en daarin verloor van stadgenoot Real Madrid.

“Wij moeten een topdag hebben, dan kunnen we een resultaat halen”, zegt de trainer. “We moeten realistisch zijn, maar niet met angst de wedstrijd ingaan. We moeten het zelfvertrouwen hebben dat we iets kunnen bewerkstelligen, anders hoeven we niet aan de wedstrijd te beginnen.”

BizPress.nl