De Boer prijst vechtlust Inter na zege op Juventus

Coach Frank de Boer was zondagavond zeer te spreken over de mentaliteit van zijn ploeg in de met 2-1 gewonnen competitiewedstrijd tegen Juventus.
“Toen we op achterstand kwamen zijn we met ons hoofd bij de wedstrijd gebleven en toonden we vechtlust. Het team heeft er 90 minuten lang voor gestreden. Iedereen verdient lof”, aldus De Boer op de clubsite van Inter.
De voormalig coach van Ajax had veel baat bij een goed resultaat gezien de stroeve seizoenstart. Afgelopen donderdag ging het opnieuw fout voor Inter in de Europa League tegen Hapoel Beer-Sheva uit Israël (2-0 verlies).
Tegen Juventus kwam Inter goed voor de dag, al stond de ‘Nerazzurri’ na 66 minuten wel op achterstand in eigen huis. Door doelpunten van Mauro Icardi en Ivan Perisic trok Inter uiteindelijk aan het langste eind.

Geloof
“Het belangrijkste is dat we in onszelf zijn blijven geloven”, aldus De Boer. “De groep had maar een opdracht vandaag en dat was vechten tot de laatste seconde. Dat hebben ze fantastisch gedaan.”
“Ik heb veel vertrouwen in deze groep. Dat heb ik altijd al gezegd, maar deze zege op Juventus was wel erg belangrijk voor het vertrouwen. Het avontuur is pas net begonnen, maar de ploeg begrijpt goed waar we heen willen”, aldus De Boer.
Door de zege stijgt Inter naar de zesde plek in de Serie A. De achterstand op koploper Napoli is slechts drie punten.

 

BizPress.nl