Dance Valley lanceert 3CD met beste dance van nu

Het besef dat de zomer bijna voorbij is doet altijd pijn. Maar met de CD “Dance Valley 2010” zorg je ervoor dat je terugkeer naar de schoolbanken of werkplek net wat minder zwaar zal worden. De drie verschillende CD’s kennen elk hun eigen stijl zodat je voor elke mood de perfecte soundtrack in huis hebt.

Dance Valley headliners zoals Armin van Buuren, Sander Kleinenberg, Showtek, Mark Knight, Fedde Le Grand, DaDa Life en Hardwell staan er allemaal op en maken deze release tot een ware must-have.

CD1
CD1 begint gelijk met de gebundelde krachten van Danny P Jazz, Fedde Le Grand en Funkerman en hun groovy “New Life” in de Bingo Players remix. Deze wordt opgevolgd door de godfather himself – Todd Terry – die samen met Prok & Fitch verantwoordelijk was voor de super funky track “Something Going On”. Verderop komen we de man tegen die de Nachtboetiek area helemaal op zijn kop zette tijdens zijn set: Hardwell. Samen met Funkadelic was hij verantwoordelijk voor de clubkraker “Get Down Girl”. Daarna volgt direct de man die de Mainstage op ongekende wijze afsloot; Mark Knight. Samen met de Nederlandse Koen Groeneveld produceerde hij “Put Your Hands Up”, een track die in de UK bijna iedere dansvloer in vlammen heeft gezet deze zomer. Na een jarenlange afwezigheid is de 90’s sensatie Chicane terug met de toepasselijke getitelde track “Come Back” die de mix wat meer de diepte in trekt. Het geheel wordt afgesloten door de dance sensatie uit Zuid Afrika, Gold Fish. Zij stonden live op de Dance Valley Mainstage brengen deze eerste CD met maar liefst drie tracks (“Hold Tight”, “Cruising Through” en “Wet Welly”) tot een sfeervol slot.

CD2
Showtek presents Dutch Master Works was één van de meest drukke en gezelligste areas van het hele festival. Alle vrienden van het Dutch Master Works label waren hier om te laten zien waar hardstyle anno 2010 voor staat. Diezelfde energieke sound vind je ook terug op de tweede schijf die gelijk opent met Showtek’s “Beats Of Life”, een track die zij speciaal opnamen ten ere van dit wereldberoemde festival. Verderop wordt de Dutch Master mash-up “Recalled To Life / Now Is The Time” erin geknald om het tempo hoog te houden, net als Abyss & Judge’s meesterlijke “To Connect / New Generation”. Andere gerespecteerde namen op deze disc zijn Kodex (“Run The Flow”), Nitrouz (“Hardstyle Defines You”), Scaler (“Spectral”) en Robbie Magura (“Love Music”). Ook de gastheren zelf – Showtek – horen we een tweede keer terug met hun kontschoppende smash “Loco”.

CD3
Sander Kleinenberg was niet alleen verantwoordelijk voor de This Is… area op Dance Valley, maar ook voor het anthem “M.A.N.I.A.C.” Een perfecte opener dus voor de derde en laatste CD van deze box. Hierop volgen een aantal van de grote klappers van deze zomers zoals “3746” van Will Atkinson, “So Long Radio” van Orjan Nilsen en “The Bottle / Everything” van Marcel Woods. Vanuit de progressive sounds gaan we langzaam over in de vooruitstrevende trance sounds van de Ierse superster John O’Callaghan (“Desert Orchid”), Erenesto vs Bastian (“Every Inch A King”) en natuurlijk DJ Mag’s nr. 1 DJ ter wereld en de koning van de tweede valley: Armin van Buuren! Met een extra lange versie van het meesterwerkje “Full Focus” lijkt alles tot een geweldig eind te zijn gebracht. Maar zoals elk goed festival verdient ook deze CD box een kick ass afsluiter. Enter Markus Schulz samen met Justine Suissa en het tijdloze “Perception”.

Nu verkrijgbaar
De 3CD “Dance Valley 2010” is nu o.a. verkrijgbaar bij Free Record Shop, Music Store,  Media Markt en Bol.com.

Dance Valley
Ga naar www.dancevalley.com voor alle party pics, interviews met de artiesten en het laatste nieuws. Ook kun je hier genieten van de beste livesets van de afgelopen 14 jaar met de live stream van Dance Valley Radio. Binnenkort vind je hier trouwens ook de officiële afterfilm en info over de binnenkort te verschijnen “Dance Valley 2010 Live Registration DVD”… En natuurlijk de eerste gossip rond Dance Valley 2011!

 

BizPress.nl