Dance festival Decibel outdoor succesvol verlopen

In elf verschillende area’s, waaronder de wederom indrukwekkend gebouwde mainstage, de overvolle Euphoria-tent en de opvallende acts rond de Pussy lounge stage, gingen duizenden mensen uit hun dak op de beats van grote nationale en internationale acts als Noisecontrollers, Kai Tracid en Neophyte. Zowel artiesten als bezoekers beleefde de dag als een groot succes. “Ik heb nog geen enkele editie van Decibel gemist, ieder jaar pas ik mijn vakantieplannen er op aan!” wist een bezoeker zelfs te vertellen. 

“De dag is perfect gelopen, de bezoekers hebben een fantastisch evenement kunnen ervaren en wij zijn dan ook erg tevreden met deze editie van Decibel,” aldus Vincent van der Heijden van organisator b2s: “Ieder jaar proberen we onszelf te overtreffen. Naar onze mening is dat ook dit jaar op alle fronten gelukt. Decibel is immers hét paradepaardje van b2s.”

Aanhoudingen
Tijdens het festival hield de politie in totaal 21 bezoekers aan. 85 procent van deze festivalbezoekers hadden drugs in hun bezit. De drugs werd door de politie direct in beslag genomen. 1 persoon is in hechtenis genomen.

Eerste hulp
Bij de eerste hulp zijn 364 geregistreerde zorgcontacten geweest, waarvan het overgrote deel bestond uit insectenbeten en verzwikte enkels. In totaal waren er 64 middelgerelateerde klachten. Dit aantal is landelijk gezien aanzienlijk lager dan normaal. De medische hulpverlening sprak over een buitengewoon rustig verlopen evenement.

Telefoonnummer
Op het gecommuniceerde telefoonnummer waar consumenten met vragen en opmerkingen terecht konden zijn 97 geregistreerde klachten over geluidshinder binnengekomen. Dit is beduidend minder dan vorig jaar. De organisator stelde deze klachtenlijn open om onduidelijkheden bij inwoners van nabijgelegen gemeenten weg te nemen. Het nummer was gedurende het gehele evenement bereikbaar. 

Achtergrond:
In 2001 kwam B2S met het idee om een buitenfestival te organiseren waarbij alle harde dance stijlen aan bod komen. Dit werd Decibel outdoor festival dat in augustus 2002 voor het eerst plaatsvond op de Binnenmaas nabij Rotterdam. Op deze locatie groeide het nachtelijke festival in 2004 met 20.000 bezoekers uit zijn jasje. Hierna besloot B2S uit te wijken naar het Lingebos nabij Gorinchem. Ook deze editie was een groot succes. Maar in 2006 bleek het evenemententerrein van Beekse Bergen uitstekend geschikt te zijn, waar Decibel dit jaar voor de vijfde keer heeft plaatsgevonden. Inmiddels is Decibel een begrip in de dansscène en is het voor veel dj’s een favoriete ‘gig’. 

B2S zelf is eveneens opgericht in 2001. Anno 2010 mag B2S zich één van de marktleiders op het gebied van de harde dance stijlen noemen. Behalve Decibel geeft de Rotterdamse organisatie ook feesten als Hard Bass, Knock Out! en Thrillogy waar jaarlijks meer dan 150.000 bezoekers op afkomen.

 

BizPress.nl