Brand introduceert nieuw speciaalbier: Porter

Thuisbrouwers Dennis Pancras en Niels Bosman uit Enschede presenteren samen met de Brand Bierbrouwerij het nieuwste Brand speciaalbier. Brand Porter is een vol, donkerkoper bier met een rijk aroma van karamel en tonen van verse koffie met een zachtbittere geroosterde smaak. Dennis en Niels hebben, na het winnen van de Brand Bierbrouwwedstrijd, dit speciaalbier volgens eigen recept gebrouwen op de Brand Bierbrouwerij in Wijlre. In de woonplaats van de winnaars vierden bierliefhebbers vanavond de introductie van de nieuwe Brand Porter in de Grote Kerk en genoten ze van de allereerste slok.

Dennis Pancras en Niels Bosman wonnen in mei 2016, na een recordaantal inzendingen, de vijfde editie van de Brand Bierbrouwwedstrijd. Een droom ging in vervulling, samen met de meesterbrouwers van Brand brouwen zij hun eigen Porter in de brouwerij in Wijlre.

Dennis Pancras: “Wij zijn ontzettend blij en trots dat onze Porter als winnaar gekozen is. Als thuisbrouwers is dit natuurlijk dé bevestiging dat niet alleen wij, maar ook de echte bierkenners ons speciaalbier waarderen.” Niels Bosman vult aan: “Het was een eer om met de brouwers van Brand aan de slag te gaan en ons op bier op grote schaal te brouwen. Wij hopen dat de rest van Nederland net zo enthousiast is en kunnen niet wachten om ons bier in cafés en supermarkten te zien!”

Rob Habets, meesterbrouwer Brand Bier: “De Brand Porter is een fantastische toevoeging aan het speciaalbieren assortiment van Brand. Een rijk aroma van karamel en tonen van versie koffie komen samen in de zachtbittere, geroosterde smaak. Dennis en Niels hebben een perfecte balans gevonden tussen deze diverse smaken.”

Nieuwe uitdaging
Na vijf succesvolle edities, met winnaars Marc Vriens (Pilsener), Jacques Bertens (Zwaar Blond), Jeroen Free (IPA) en Bart Engel (Saison), hebben de Brand Bierbrouwerij en Bier Consumenten Vereniging PINT alweer een nieuwe uitdaging voor thuisbrouwers. De zesde editie van de Brand Bierbrouwwedstrijd draait om het brouwen van de perfecte Session IPA. Thuisbrouwers kunnen zich tot en met 17 maart 2017 aanmelden voor de brouwwedstrijd op www.pint.nl (minimum leeftijd is 18 jaar). De winnaar van deze wedstrijd mag in Wijlre, samen met de meesterbrouwers van Brand, zijn of haar bier brouwen.

Brand Porter is vanaf 13 december verkrijgbaar bij de Brand Proeflokalen en snel daarna ook in andere horecagelegenheden. Vanaf oktober 2017 is de Porter ook te koop bij de slijterijen en supermarkten.

Over Porter
Dit type bier komt oorspronkelijk uit Engeland waar het sinds de achttiende eeuw al werd gedronken. Het bier was in die tijd populair onder “waterdragers” (in het Engels Porters) waardoor de naam Porter ontstond. Inmiddels is Porter wereldwijd uitgegroeid tot een van de grootste biertypes. Het bier is donker koper van kleur en kenmerkt zich door een bitterzoete smaak. Het wordt geassocieerd met de geur van karamel, noten, cappuccino en zoethout.

BizPress.nl