Atradius kondigt nieuwe structuur Raad van Bestuur aan

AMSTERDAM, July 27, 2010 – Atradius, een van de toonaangevende internationale kredietverzekeraars, heeft een nieuwe structuur voor de Raad van Bestuur van Atradius N.V. aangekondigd.

Peter Ingenlath, de huidige vicevoorzitter en Chief Risk Officer (CRO), wordt Chief Market Officer (CMO) voor de kredietverzekeringsactiviteiten en voor de bedrijfsonderdelen Outward Re, Dutch State Business, Special Products en Global. Hij blijft ook vicevoorzitter. David Capdevila wordt Chief Market Officer (CMO) voor de niet-kredietverzekeringsactiviteiten – Bonding, Instalment Credit Protection, Collections en Atradius Re -, terwijl hij ook de kredietverzekeringsactiviteiten blijft beheren voor Spanje, Portugal en Brazilië. Delfin Rueda, Chief Financial Officer (CFO), zal, naast zijn huidige verantwoordelijkheden, ook de taak van Chief Risk Officer (CRO) op zich nemen.

De huidige CMO’s, Peter Schmidt en Tommie Sjödahl, hebben besloten om Atradius te verlaten. Peter Schmidt zal een nieuwe uitdaging aangaan buiten Atradius. Tommie Sjödahl gaat met pensioen. De wijzigingen worden van kracht op 2 augustus 2010.

Isidoro Unda, voorzitter en Chief Executive Officer van Atradius N.V.: “De nieuwe structuur van de Raad van Bestuur weerspiegelt onze strategie om de organisatie van Atradius te stroomlijnen en tegelijkertijd kwalitatief hoogstaande diensten te blijven verlenen, zoals blijkt uit het Atradius Service Charter dat onlangs bekend werd gemaakt. De hierboven aangegeven focus van het management op de verschillende bedrijfsonderdelen zal de besluitvorming vergemakkelijken en ons vermogen om snel op de marktontwikkelingen in te spelen vergroten”.

Over Atradius:
Atradius is een vooraanstaande kredietverzekeraar met premie-inkomsten van 1,7 miljard euro per jaar en een mondiaal marktaandeel van 31 procent. Het bedrijf verzekert handel tegen het risico van wanbetaling en biedt tal van producten, variërend van kredietverzekeringen tot incasso. Met 3.400 medewerkers en 160 kantoren in 42 landen, heeft Atradius toegang tot kredietinformatie van meer dan 52 miljoen ondernemingen op basis waarvan 22.000 kredietlimietbeslissingen per dag genomen worden.

http://www.atradius.com

BizPress.nl