APS: Stel een vraag aan Museon conservator in wereldwijde Twitter-actie

Ask a Curator Day
1 september is uitgeroepen tot ‘Ask a Curator-Day’ op de populaire netwerksite Twitter. Twitteraars stellen vragen aan het desbetreffende museum door het gebruik van type hekje + askacurator. Ook de antwoorden zullen weer op Twitter gepubliceerd worden. Er ontstaan hierdoor dynamische gesprekken en discussies over de meest uiteenlopende onderwerpen.

Wereldwijd 
In Nederland doen ook enkele musea mee, waaronder het Museon. Wereldwijd hebben nu al meer dan 150 musea toegezegd om aan “Ask a curator” mee te doen.

Museon
In het Museon staan 10 medewerkers uit diverse disciplines klaar om vragen van het publiek te beantwoorden! Denk aan vragen over dinosaurussen, het tropisch regenwoud, de Inuit, duurzame energie, autosport, de Romeinen, de scheepvaart, Charles Darwin, de Diepzee, het oude Egypte, oorlog en vrede, de Andrewsarchus, satellieten, de Arabische wereld….., stel ze op Twitter!

Meer informatie over dit initiatief is te vinden op www.askacurator.com

Twitter
Twitter is een online sociaal netwerk dienst waarmee gebruikers korte textberichtjes (tweets) kunnen uitwisselen. Iedere twitteraar kan in maximaal 140 tekens vertellen waar hij/zij mee bezig is, wat hij/zij van plan is of wat hem/haar bezighoudt. Er zijn ook mensen die vooraf aankondigen dat zij bij een evenement aanwezig zijn en met anderen, al dan niet aanwezig bij het evenement, willen twitteren. Dit creëert een virtuele aanwezigheid.

Museon 
Het Museon is een interactief museum voor cultuur en wetenschap met een educatieve missie en een interdisciplinaire benadering. Het Museon wil mensen inspireren om de wereld te ontdekken en met respect te behandelen.

Museon 
Stadhouderslaan 37
Den Haag
t. 070-3381338
e. info@museon.nl
i. www.museon.nl  

BizPress.nl