Angst voor vlekken houdt kinderen binnen

Buitenspeel Modeshow
Meer dan 40 procent van de Nederlandse moeders vindt het zonde als kleding vies wordt tijdens het spelen. Meer dan 1 op de 6 moeders geeft aan dat haar kinderen in hun mooiste kleding helemaal niet buiten mogen spelen. De Buitenspeel Modeshow moet deze vlekkenangst bij moeders wegnemen. 
Volgens Marianne de Valck, onder andere auteur van Wat mag? Wat kan? Dilemma’s bij spelen, kan de Buitenspeel Modeshow helpen kinderen te laten spelen: “Onbezorgd spelen zonder je druk te maken over vieze kleren is belangrijk voor de ontwikkeling van ieder kind”. 
“Met dit initiatief wil OMO ook haar verbeterde waskracht aantonen. Op de speciale catwalk kunnen kinderen zelfs in hun mooiste kleding lekker hun gang gaan. Om dit extra te benadrukken, zijn we de samenwerking aangegaan met C&A,” aldus Sanne Nobel, marketing manager wasmiddelen Unilever. De Buitenspeel Modeshow reist door het hele land, de locaties zijn te vinden via http://nl.omo.com.

Lievelingskleding
Uit het onderzoek blijkt ook dat jongens het allerliefst een spijkerbroek dragen, gevolgd door voetbaltenue. Meisjes dragen het liefst een zomerjurk gevolgd door een rokje. Voor moeders blijkt duurzaamheid van kinderkleding het meest belangrijk, belangrijker dan of deze voldoet aan de laatste modetrends. 
“Kinderkleding moet natuurlijk leuk zijn, maar vooral ook duurzaam. Duurzaamheid staat bij C&A dan ook op de eerste plaats, we vinden het belangrijk dat iedereen lang plezier kan hebben van de kleding die ze bij ons kopen,” aldus Paulien Straeter woordvoerder van C&A.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Links:

BizPress.nl