60 procent bedrijfsleven negeert kantoortijden

ABCOUDE/AMSTERDAM – De ondernemer is veeleisend wat betreft de bereikbaarheid in de vrije tijd van zijn medewerkers. Dit blijkt uit onderzoek van BusinessCompleet.nl en Telfort onder 632 ondernemers. 60 Procent van de ondernemers verwacht dat het personeel ook buiten kantoortijden bereikbaar is. Bijna een kwart de respondenten wil dat zijn personeel gedurende 7 dagen per week paraat staat en van 8 procent moet dit ook in de vakantie. 

Om een goede bereikbaarheid te garanderen, geeft 1 op de 5 bedrijven al zijn medewerkers een mobiele telefoon. 36 procent geeft alleen het mobieltje aan mensen voor wie het apparaat noodzakelijk is voor de uitvoering van de functie. 

De overgrote meerderheid stelt aan het privé-gebruik van de telefoon wel strikte eisen. Bijna 30 procent verbiedt het privégebruik van het mobieltje van de zaak, 40 procent vindt privégebruik goed, maar stelt een limiet. De bereikbaarheid is daarmee vaak een zakelijke aangelegenheid. 

Om de risico’s van hoge kosten voor privégebruik van de telefoon of laptop te vermijden, is het noodzakelijk om hierover onderling goede afspraken te maken. Toch geeft bijna 40 procent aan dit niet in de arbeidsvoorwaarden te hebben opgenomen. 

Opvallend is dat ruim 40 procent van de bedrijven zowel een mobieltje als een laptop ter beschikking stelt, voor optimale bereikbaarheid van de werknemer . De trend dat werknemers na kantooruren voor de zaak gebeld of gemaild kunnen worden, lijkt hiermee definitief een feit. Alsmede de verwachting dat werknemers de telefoon na werktijd opnemen. 

Aan het belang van de bereikbaarheid van werknemers, koppelt 80 procent van de ondernemers het rapportcijfer 8 of hoger. 

Over BusinessCompleet.nl
Uitgever www.BusinessCompleet.nl is een van de grootste portals voor het MKB en heeft ruim 123.000 abonnees. De portal geeft concrete informatie en adviezen over een breed spectrum aan MKB issues, zoals marketing, management, personeel, juridische zaken en financiën. Speerpunten van Businesscompleet.nl zijn relevante MKB actualiteiten en in het bijzonder onderzoek naar wat de ondernemer vindt en beweegt.

Over Telfort
Telfort is een Nederlandse leverancier van mobiele telecommunicatiediensten en internet. Telfort richt zich op zowel consumenten als zakelijke klanten en biedt voordelige producten en diensten aan, zonder poespas. De producten worden aangeboden in eigen Telfort winkels, de Telfort internetshop en in telecomspeciaalzaken. Telfort maakt gebruik van de netwerken van KPN. Sinds 2005 is Telfort een dochter van KPN.

Links:

BizPress.nl