6 redenen waarom je zou moeten backpacken in Vietnam


Je kan wel zeggen dat backpacken de laatste tijd trending is. Veel toeristen in Nederland, maar ook in het buitenland, gaan alleen of met een gezelschap op reis voor een aantal weken met alleen een grote rugzak. Zonder van tevoren hotels vast te leggen gaan ze naar een land van bestemming en maken ze de reis van hun leven. Maar waarom is backpacken nou zo trending? En waarom is Vietnam een land waar je perfect kan backpacken? Hieronder hebben we een aantal redenaties uitgewerkt waarom je moet gaan backpacken in Vietnam!

Waarom backpacken?

Er zijn vele redenen waarom je zou moeten gaan backpacken, er zijn hier een aantal belangrijke redenen onder elkaar gezet op onze blog.

 

  1. Je gaat iets totaal anders ervaren dan dat je voorheen gewend was. De super toeristische vakantie naar Spanje, Frankrijk of Italië zijn totaal niet te vergelijken. Je komt namelijk in een land terecht waar je niets van tevoren vast hoeft te leggen, waar doorgaans niet veel toeristen zijn. En je kan met een super laag budget op vakantie gaan, omdat alles zo goedkoop is in de backpack landen.

 

  1. Het is interessant om nieuwe mensen te leren kennen. Veel backpackers gaan namelijk helemaal in hun eentje op reis. Wanneer er tours en activiteiten zijn ontmoet je deze backpackers vaak. Dit is een verrijking voor je als persoon. Je leert namelijk veel verschillende soorten culturen kennen, omdat mensen over heel de wereld gaan backpacken. Met een aantal zul je waarschijnlijk een goede band creëren, waardoor je meer overhoudt dan alleen een vakantie!

 

  1. Het is ronduit prachtig om te gaan backpacken, al moet je dat natuurlijk wel in de juiste landen gaan doen. In dit soort landen is er vaak op een relatief kleine oppervlakte ontzettend veel prachtigs te zien dat je nooit in ons kikkerlandje zal gaan zien. Van verschillende landschappen tot unieke bouwwerken en van adembenemende tempels tot een andere manier van leven.

Waarom moet je gaan backpacken in Vietnam?

Je weet nu waarom je moet gaan backpacken. Maar waarom moet je dit gaan doen in Vietnam? Hieronder zijn een aantal redenen uitgewerkt waarom je moet gaan backpacken in het mooie Vietnam.

 

  1. Vietnam is een land dat uiterst veelzijdig is. In het land dat relatief klein is zijn er ontzettend veel verschillende soorten bezienswaardigheden. Je kan er de drukte opzoeken in Hanoi (link naar Hanoi blog) en Ho Chi Minh City (link naar Ho Chi Minh City blog), je kan de rust opzoeken in het paradijs Phu Quoc en je kan natuurwonderen gaan bekijken in Halong Bay. Dit zijn nog maar een paar verschillende must-sees die je kan opnemen in je ideale reis.

 

  1. De Vietnamezen zijn ontzettend gastvrij. Wij Nederlanders zijn gewend dat iedereen hier redelijk gesloten is, maar in Vietnam staat werkelijk iedereen te popelen om jou advies te geven over wat je moet gaan bezoeken. Twijfel daarom ook niet of je iemand wel of niet aan moet spreken, ze helpen je toch wel! Je merkt hier dat het anders kan dan in Nederland. Voor velen is dit een openbaring.

 

  1. Door de verschillende invloeden van verschillende landen is het een aanrader om gewoon de straat op te gaan en te genieten van de gezellige straten. Alles is er te koop, van schoenen tot lekker eten. Een uniek beeld dat je in Nederland nergens kan vinden, mede door de hectische verkeerssituatie door de vele brommers.

Vond je dit interessant? Bekijk onze website op https://123reizenvietnam.nl/

 

Het bericht 6 redenen waarom je zou moeten backpacken in Vietnam verscheen eerst op Persberichten.biz.

BizPress.nl