165 vertegenwoordigers van de OR maken mars door ‘Brussel’


Wat er in ‘Brussel’ gebeurt komt nu vaak alleen aan de orde in de bestuurskamers van bedrijven en in de politiek. Om hier verandering in te brengen organiseren MKB-Nederland en VNO-NCW vandaag een mars langs de Europese instituties met zo’n 165 vertegenwoordigers van ondernemingsraden. Op het programma staan onder meer een gesprek met Frans Timmermans (Eerste Vicevoorzitter van de Europese Commissie), gesprekken met Nederlandse Europarlementariërs (Caroline Nagtegaal en Wim van de Camp ) en gesprekken met vertegenwoordigers van de Europese Commissie en de Permanente Vertegenwoordig van Nederland bij de EU.

Tijdens het werkbezoek spreken de vertegenwoordigers van de ondernemingsraden en communicatiemedewerkers van zo’n 50 bedrijven vrijuit met diverse topsprekers uit de Europese instellingen. Aan de bijeenkomst nemen 165 medewerkers deel van uiteenlopende bedrijven, zoals Alliander, NS, Aegon, KPN, Damen, Philips, TNO, Rabobank, VDL en vele anderen. Onderwerpen zijn onder meer het belang van Europa voor bedrijvigheid en banen, de concurrentiekracht van Europa en de bredere uitdagingen waar Europa en de lidstaten zich voor gesteld zien.

Aanloop naar de Europese verkiezingen

Het werkbezoek is één van de eerste activiteiten van de ondernemingsorganisaties in aanloop naar de Europese verkiezingen op 23 mei as. om Europa en het belang daarvan voor onze samenleving dichter bij medewerkers van bedrijven te brengen; ‘Brussel is niet alleen van de bestuurskamer, maar uiteindelijk van ons allemaal.’

Het programma in detail

10.00 Ontvangst bij de Europese Commissie. 

10.40 Inleiding door Winand Quaedvlieg, Hoofd kantoor Brussel VNO-NCW/MKB-Nederland. 

10.45 Inleiding en Q&A met Robert de Groot, Permanent Vertegenwoordiger Nederland bij de EU. 

11.20 Inleiding en Q&A met Yvon Slingenberg, Directeur DG CLIMA.A van de Europese Commissie. 

11.40 Inleiding en Q&A met Frans Timmermans, Eerste Vicevoorzitter van de Europese Commissie. 

12.35u Verplaatsing en lunch

13.50 Discussie met Nederlandse Europarlementariërs Caroline Nagtegaal en Wim van de Camp.

15.00 Afsluiting  

BizPress.nl