16 mei 2019: Aandacht voor tandvlees op European Gum Health Day


European Gum Health Day – De dag van het Tandvlees

De European Gum Health Day is een internationale dag voor het bewustzijn van tandvleesaandoeningen en vindt plaats op 16 mei.

Verschillende parodontologiepraktijken, tandartspraktijken en mondhygiënistenpraktijken stellen zich open voor een gratis screening van het tandvlees. Wat houdt deze screening in? Om te beoordelen of tandvlees gezond of ontstoken is, wordt de ruimte tussen de tand en het tandvlees opgemeten, de pocket. Dit gebeurt met een speciaal meetinstrument, een pocketsonde. Er wordt gekeken hoe diep de pockets zijn. Hoe dieper de pockets, hoe ernstiger de ontsteking. Er wordt voorlichting en uitleg gegeven over de staat van het tandvlees en eventuele ernst van de aandoening.

Kijk op https://www.nvvp.org/ voor de deelnemende praktijken!

Daarop is vermeld waar en hoe laat de screening uitgevoerd wordt.

Maar dat is niet alles! Defensie heeft de Mobiele Tandheelkundige Praktijk, een echte tandartsbus, beschikbaar gesteld voor de European Gum Health Day. Op 16 mei staat deze bus op het Buikslotermeerplein in Amsterdam-Noord. Langslopend publiek kan de bus betreden voor nadere informatie plus een screening van zijn/haar tandvlees.

Wat is tandvleesontsteking? De officiële naam voor ernstige tandvleesontsteking is parodontitis. Parodontitis is een ernstige ontsteking van het tandvlees en onderliggende kaakbot. In het ergste geval  kunnen tanden en kiezen los gaan staan en zelfs eruit vallen. Gezond tandvlees heeft ook een effect op de algehele gezondheid. Het is dus belangrijk te weten hoe het met je tandvlees gesteld is.

BizPress.nl