15 meter lange Omeisaurus te zien in Jaarbeurs Utrecht


15 meter lange Omeisaurus te zien in Jaarbeurs Utrecht

Vanaf vrijdag zijn er 75 levensgrote, bewegende dinosaurussen te zien in de Jaarbeurs Utrecht. Samen vormen ze tot en met 12 mei de tweede editie van World of Dinos, de grootste dino-expo van Europa. Bezoekers kunnen dit jaar vijftien nieuwe exemplaren bekijken. Allerlei special effects maken de nieuwe dino’s nog echter.

World of Dinos voegt een reeks nieuwe dino’s toe aan de dino-expo, waaronder de reusachtige Omeisaurus van 15 meter lang. Ook de Mosasaurus krijgt een plekje in de Jaarbeurs. De waterdino is in een aquarium van 200m2 geplaatst om zijn natuurlijke leefomgeving te illustreren. De dino’s zijn voorzien van een bewegingssensor, waardoor ze bewegen en geluid maken zodra er bezoekers langslopen. “Nieuw dit jaar zijn dino’s die elkaar kunnen aanvallen”, vertelt eventmanager Mariska van den Hout. “Zo gaat de vleesetende Utharaptor de strijd aan met een Iguanodon, die tot de plantenetende dino’s behoort. Ook voor voorgaande bezoekers is er dus genoeg nieuws te zien.”

De voorbereidingen voor de tweede editie van World of Dinos zijn in volle gang. Een speciaal karavaan aan vrachtwagens vervoert de dino’s naar de Jaarbeurs Utrecht. “Dit is een flinke uitdaging, omdat sommige dino’s meer dan 12 meter hoog zijn”, aldus Van den Hout. De expositie omvat meer dan 7000 m2 waarin 75 dinosaurussen in hun natuurlijke leefomgeving staan opgesteld. World of Dinos is geschikt voor zowel jong als oud. Bezoekers leggen een educatieve route af van ruim 1,5 uur om meer te weten te komen over dinosaurussen en de tijd waarin zij leefden. “We werken samen met Naturalis Biodiversity Center om interessante feitjes over de dino’s mogelijk te maken.”

Naast het spotten van de levensechte dinosaurussen is er nog veel meer te doen tijdens de expositie. Zo kunnen kinderen fossielen opgraven, een ritje maken op dino’s en documentaires kijken in een heuse dinoscoop. Nieuw dit jaar is de uitbreiding van de kidszone, waar kinderen met VR-machines een virtuele dinowereld betreden. Ook is er een vernieuwende speurtocht. Hillenaar Events, het bedrijf dat de expositie organiseert, verwacht meer dan 20.000 bezoekers in drie weken tijd.

Hillenaar Events

World of Dinos is een initiatief van Hillenaar Events te Leiderdorp. Het veelzijdige evenementenbureau staat bekend om producties op het gebied van circus, theater en muziek in heel Nederland. Hillenaar heeft inmiddels al een breed scala aan evenementen op haar naam staan, waaronder de KamaSutrA beurs in de Jaarbeurs Utrecht en Groot Kerstcircus Den Haag en Circus of Horrors op het Malieveld in Den Haag.

BizPress.nl